Bana yetmedi, maalesef. Çok istiyosanız deneyin, zarar gelmez, benim ihtiyacım olsa iade de etmezdim ama ben ilk etapta sistem dizeyim sonra OLED'e geçerim dedim.

Bilmiyorum panelden panele de değişir sanırım. Şu anki monitörümden önce MSI G274QPF-QD bunu almıştım 400nit benimki 350 nit ama MSI bana çok karanlık geldi o yüzden iade ettim.

Bilmiyorum panelden panele de değişir sanırım. Şu anki monitörümden önce MSI G274QPF-QD bunu almıştım 400nit benimki 350 nit ama MSI bana çok karanlık geldi o yüzden iade ettim.
Zaten yazanlar hep satmak için, genelde incelemelerden takip etmek lazım. Mesela Asus Rog Strix XG27AQ 2k 170hz fast-ips kullanıyorum ve renk skalası gerçekten çok iyi, renk tarafında oledle karşılaştırdığımda siyah dışında hiç fark göremedim. Ama ekrandaki akıcılık gerçekten devasa seviyedeydi.

Yakınınızda büyük bir teknoloji marketi varsa gidip OLED türlerini görebilir ve IPS ile birebir test edebilirsiniz hocam diğer arkadaşlarında dediği gibi monitörün en büyük amacı göze hitap etmesi. Bana kalırsa parlak ekranlı bir OLED'in CD değerlerine bakmaya pek gerek yok 250CD parlak OLED ekranım 450CD IPS ekranımdan daha parlak duruyor.

Bilemiyorum hocam eğer gerçek 450 ise fazlasıyla iyi demektir ama Dell kesinlikle öyle değildi.
https://amzn.eu/d/0Vlhihu @EaglePaw46 hocam bu mu siziinki? Pardon g6ymış bu 🫣

Ben daha 450nit sunan OLED monitör görmedim, incelemelerde en yüksek gördüğüm 335nit sunan XG27AQDMg vardı. Bir başka incelemede 260nit çıkıyordu. AW2725DF ise ortalama 230nit çıkıyor incelemelerde. MSI'ın yeni çıkardığı 500Hz'lik modelde 300nit görüyor. 1-2 yıl sonra 350nit modeller gelmeye başlar diye düşünüyorum. AW2725DF akşam vakti yetiyor bana, gündüz vakti biraz yetersiz geliyor ama kullanımıma engel olmadı.

Bir de şöyle bir şey var oledleri %100 parlaklıkta kullanmak isteyeceğinizi zannetmiyorum, haliyle 300nit sunsa bile yanma endişesinden dolayı daha düşük parlaklıkta kullanmak isteyeceksiniz.

Ben daha 450nit sunan OLED monitör görmedim, incelemelerde en yüksek gördüğüm 335nit sunan XG27AQDMg vardı. Bir başka incelemede 260nit çıkıyordu. AW2725DF ise ortalama 230nit çıkıyor incelemelerde. MSI'ın yeni çıkardığı 500Hz'lik modelde 300nit görüyor. 1-2 yıl sonra 350nit modeller gelmeye başlar diye düşünüyorum. AW2725DF akşam vakti yetiyor bana, gündüz vakti biraz yetersiz geliyor ama kullanımıma engel olmadı.

Bir de şöyle bir şey var oledleri %100 parlaklıkta kullanmak isteyeceğinizi zannetmiyorum, haliyle 300nit sunsa bile yanma endişesinden dolayı daha düşük parlaklıkta kullanmak isteyeceksiniz.
Evet hocam maalesef baa yetmediği için iadeye gönderdim bakalım bir sorun çıkarmazlarsa. Bir süre sonra tekrar alacağım ama gerçekten paneldeki pürüssüzlük çok farkediyormuş.

Evet hocam maalesef baa yetmediği için iadeye gönderdim bakalım bir sorun çıkarmazlarsa. Bir süre sonra tekrar alacağım ama gerçekten paneldeki pürüssüzlük çok fark ediyormuş.

Bu arada senin kullandığın monitörün renk gamutuna baktım, çok iyiymiş. %95 DCI-P3 ve %141sRGB volume değerine sahip. Bu yüzden büyük bir sıçrama olmadı renk açısından. Kontrast, siyah ve hız açısından fark olmuştur.

AW2725DF ise %99 DCI-P3 ve %165sRGB volume çıkıyor. XG27AQDMg parlaklık olarak daha iyi ama %96 DCI-P3 ve %147sRGB çıkıyor.

ASUS'ta biraz grenlik, HDR da bantlama vb bazı pürüzler var. Aynı modelin yenisi çıkacakmış. Bekleyip onu alabilirsin veya 4.nesil woled monitörlere yönelebilirsin. Renk gamutları yükseldi çünkü. Tabii TR'ye 4.nesil woled geldimi bilmiyorum 4.nesil qd OLED'ler 36-37K'den başlıyor. Oda Samsung ve mat kaplama. Parlaklıkta keza yine zayıf. 2 yıl yanma garantisi ile sınırlı vs. 36k bandında 3.nesil qd OLED acdng var ama onunda parlaklığı aman aman değil yine.

Yani kusursuzunu bulmak zor.

Bu arada senin kullandığın monitörün renk gamutuna baktım, çok iyiymiş. %95 DCI-P3 ve %141sRGB volume değerine sahip. Bu yüzden büyük bir sıçrama olmadı renk açısından. Kontrast, siyah ve hız açısından fark olmuştur.

AW2725DF ise %99 DCI-P3 ve %165sRGB volume çıkıyor. XG27AQDMg parlaklık olarak daha iyi ama %96 DCI-P3 ve %147sRGB çıkıyor.

ASUS'ta biraz grenlik, HDR da bantlama vb bazı pürüzler var. Aynı modelin yenisi çıkacakmış. Bekleyip onu alabilirsin veya 4.nesil woled monitörlere yönelebilirsin. Renk gamutları yükseldi çünkü. Tabii TR'ye 4.nesil woled geldimi bilmiyorum 4.nesil qd OLED'ler 36-37K'den başlıyor. Oda Samsung ve mat kaplama. Parlaklıkta keza yine zayıf. 2 yıl yanma garantisi ile sınırlı vs. 36k bandında 3.nesil qd OLED acdng var ama onunda parlaklığı aman aman değil yine.

Yani kusursuzunu bulmak zor.
Kesinlikle hocam, monitörüm gerçekten memnun ediyor yani beni. OLED'in akıcılığı ve pürüzsüzlüğü inanılmaz. Gece baya kararlıydım iade için, sabah kalktım, dümdüz boş ekranda bile akıcılığı belli oluyordu biraz pişman oluyordum gönderirken. Tekrar alacağım ama yakında eğer iyi modeller gelmezse :)

Kesinlikle hocam, monitörüm gerçekten memnun ediyor yani beni. OLED'in akıcılığı ve pürüzsüzlüğü inanılmaz. Gece bayağı kararlıydım iade için, sabah kalktım, dümdüz boş ekranda bile akıcılığı belli oluyordu biraz pişman oluyordum gönderirken. Tekrar alacağım ama yakında eğer iyi modeller gelmezse :)

ASUS XG27AQDMg modelini de dene. Sonuçta ikisi de OLED, sonsuz kontrast ve şimşek gibi hız yine var. Bazı temel farklılıklar var ama kişiden kişiye göre tercihler değişiyor. Maksimum parlaklığı daha yüksek, sizin asıl beğenmediğiniz parlaklık büyük ihtimal. Bu model sorununuzu çözmez ama azaltır.

240hz olması bir tık kötü ama parlaklık sizin için daha önemli.