2K oyun sistemi toplama önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Phegru
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 391
  • Etiketler Etiketler
    oyun toplama
Bütçe
100

Phegru

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Sadece 2K oyun amaçlı en kötü 3-5 sene götürecek topladığım sistem bu şekil de. Şunu alsan daha iyi olur gibi düşüncelerinizi ve önerileriniz öğrenmek isterim.

Bütçe maksimum 100k geçmeyecek şekil de toplamaya çalışıyorum. Ekran kartını HB de indirim kovalıyorum 9 taksit alabilmek için.

CS:GO gibi oyunlar oynamıyorum FPS bir iki oyun var oynadığım (hunt: Showdown) bunun dışın da GTA 6 hazırlık gibi sistem topluyorum.
Kasa ve PSU kombo olarak düşündüm ya da kasa daha düşük bir model alınıp Thermalright Phantom spirit 120 SE de alabilirim.

• GPU: Belirsiz 9070XT, 5070 Ti, 5080 gibi.
  • CPU: 7800X3D aldım ama önerilere göre sipariş hazırlanıyor iptal edebilirim. Aklım da olan 9800X3D ve 9700X.
  • Kasa: Lian Lİ Lancool III-X ARGB 3 x 140 MM
  • Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 420'a RGB.
  • Monitör: Samsung Odyssey OLED G6 (alındı)
  • Ana: MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi 9000 indirim de aldım (alındı)
  • RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB (2x16) 32 GB 6000 MHz CL30 ( alındı sipariş hazırlanıyor iptal edebilirim)
  • SSD: Kingston Renegade 1TB alındı.
  • PSU: FSP vita 1000W alındı. Amazon 7.350 liraya aldım.

Son düzenleme:
Lian Li lancool 2 kasasına o sıvı soğutma sığmaz. Bende kullandım. Üstü 240mm ön 360mm destekliyor. 420mm için Lian Li LANCOOL III'ı bakabilirsin (ama bunda da öne takmak zorundasın en azından o sıvı soğutma için). @efebatiin dediği gibi 9700X alıp kalan bütçe işle 5080'e çıkılır.

Bileşenler gayet güzel, ekran kartı RTX 5080 olabilir. İşlemcinin günahı nedir? Fırsat değilse eğer değiştirilebilir. Soğutucu için ARCTIC Liquid Freezer III 360 indirimde. Aklınızda bulunsun.

Hocam işlemci günahından ziyade işlemciden kasadan soğutucudan ya da RAM'den kısıp artan bütçe ile ekran kartına yüklenebilirim. İkinci el temiz Phanteks XT Pro 4x140 Thermalright fanlı kasa da var 3.5k ya gibi.

Hocam işlemci günahından ziyade işlemciden kasadan soğutucudan ya da RAM'den kısıp artan bütçe ile ekran kartına yüklenebilirim. İkinci el temiz Phanteks XT Pro 4x140 Thermalright fanlı kasa da var 3.5k ya gibi.

Phanteks XT Pro eski bir kasa bütçeyi çıkabilirsen jumbum üzerinden G400a almanı öneririm.

Düzelttim hocam yanlış yazım olmuş.

Kasanın sıfırı 4x140mm fan ile birlikte 4400 TL. Almakta kararlıysanız daha uygun fiyat istenebilir. İki işlemci arasında örnek veriyorum 4 bin lira fark varsa aradaki farkı vermeye gerek yok. 9700X ile devam edebilirsiniz. Buradan ekran kartına bütçe yaratabilirsiniz. Aynı şekilde soğutucu dahil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…