Sadece 2K oyun amaçlı en kötü 3-5 sene götürecek topladığım sistem bu şekil de. Şunu alsan daha iyi olur gibi düşüncelerinizi ve önerileriniz öğrenmek isterim.
Bütçe maksimum 100k geçmeyecek şekil de toplamaya çalışıyorum. Ekran kartını HB de indirim kovalıyorum 9 taksit alabilmek için.
CS:GO gibi oyunlar oynamıyorum FPS bir iki oyun var oynadığım (hunt: Showdown) bunun dışın da GTA 6 hazırlık gibi sistem topluyorum. Kasa ve PSU kombo olarak düşündüm ya da kasa daha düşük bir model alınıp Thermalright Phantom spirit 120 SE de alabilirim.
GPU: Belirsiz 9070XT, 5070 Ti, 5080 gibi.
CPU: 7800X3D aldım ama önerilere göre sipariş hazırlanıyor iptal edebilirim. Aklım da olan 9800X3D ve 9700X.
Kasa: Lian Lİ Lancool III-X ARGB 3 x 140 MM
Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 420'a RGB.
Monitör: Samsung Odyssey OLED G6 (alındı)
Ana: MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi 9000 indirim de aldım (alındı)
Ekran kartını 5080 alıp işlemciyi 9700X seçebilirsin. Zaten CS tarzı oyunlar oynamıyormuşsun.
Kasa olarak buna bakabilirsin 420mm desteği var mı bilmiyorum.
Lian Li lancool 2 kasasına o sıvı soğutma sığmaz. Bende kullandım. Üstü 240mm ön 360mm destekliyor. 420mm için Lian Li LANCOOL III'ı bakabilirsin (ama bunda da öne takmak zorundasın en azından o sıvı soğutma için). @efebatiin dediği gibi 9700X alıp kalan bütçe işle 5080'e çıkılır.
Hocam işlemci günahından ziyade işlemciden kasadan soğutucudan ya da RAM'den kısıp artan bütçe ile ekran kartına yüklenebilirim. İkinci el temiz Phanteks XT Pro 4x140 Thermalright fanlı kasa da var 3.5k ya gibi.
Hocam işlemci günahından ziyade işlemciden kasadan soğutucudan ya da RAM'den kısıp artan bütçe ile ekran kartına yüklenebilirim. İkinci el temiz Phanteks XT Pro 4x140 Thermalright fanlı kasa da var 3.5k ya gibi.
Lian Li lancool 2 kasasına o sıvı soğutma sığmaz. Bende kullandım. Üstü 240mm ön 360mm destekliyor. 420mm için Lian Li LANCOOL III'ı bakabilirsin (ama bunda da öne takmak zorundasın en azından o sıvı soğutma için). @efebatiin dediği gibi 9700X alıp kalan bütçe işle 5080'e çıkılır.
Kasanın sıfırı 4x140mm fan ile birlikte 4400 TL. Almakta kararlıysanız daha uygun fiyat istenebilir. İki işlemci arasında örnek veriyorum 4 bin lira fark varsa aradaki farkı vermeye gerek yok. 9700X ile devam edebilirsiniz. Buradan ekran kartına bütçe yaratabilirsiniz. Aynı şekilde soğutucu dahil.