21261

Çalışkan
Merhabalar,

Sistem güncelliyorum ve 13400F işlemcinin yanına 6650 XT'den upgrade yapacağım. 4K televizyonum var şu an ama 2K high-ultra 60 FPS oynatsa ona da razıyım. Sadece hikayeli oyun oynamak için RX 6800 mü tercih etmeliyim, yoksa 9060 XT mi? Bütçe düşürerek eğer 2K high-ultrada +80-90 FPS verecekse 6750XT 'de olabilir diye düşündüm. FSR gibi teknolojilerin hiç birini şu anki kartımda da kullanmıyorum, sadece saf güçte kullanacağım. Bunu da göz önünde bulunduralım.
6800, eski olmasından dolayı düşündürüyor ama saf güç olarak daha iyi. Fiyat olarak 500 TL fark var arada. Hangisi tercih edilmeli?

Son düzenleme:
Sadece saf güç amaçlıysa Sahibinden veya Facebook Marketplace üzerinden sıfır, kapalı kutu RX 7800 XT'leri 19K civarına rahat bulursun. 2 karttan da daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece saf güç amaçlıysa sahibinden veya facebook market place üzerinden sıfır kapalı kutu 7800XT 19K civarına rahat bulursun 2 karttan da daha iyi.
Hocam sadece saf güç ben 2.5 yıldır 6650XT'de oyun oynarım daha chill, fsr, rsr hiç bişey açmadım ya stutter yiyorum ya görüntü çamur oluyor açınca. Zaten kartın gücünü göstersin taraftarıyım. Ama dediğinizi dikkate alacağım, 7000 serisini es geçmiştim sadece 7700XT bakmıştım kafama yatmadı ama dediğiniz gibi uygun olursa niye olmasın.

Saf guc olarak evet, 6800 XT onde olabilir ancak (kullanmayacak olsaniz bile) sizan FSR 4 INT8 sonuclari bize bir tablo ciziyorsa, FSR 4 calistirmak istediginizde FSR 3.1'e calistirmaya kiyasla hissedilebilir bir performans kaybi goreceksiniz. Bu da 9060 XT'de catir cutur FSR 4 Quality acabilirken, 6800 XT'de ayni performans seviyesine gelebilmek icin Balanced hatta Performance ayara dusmenize bile sebep olabilir.

FSR 4'un upscaler modlari sizin ilginizi cekmiyor olabilir ancak Native AA moduna isiniz gunumuz oyunlarinda illaki dusuyordur (zira gunumuz oyunlarinin varsayilan TAA'si cok kotu), o modda da bu dediklerim gecerli olabilir. Tabii asil tabloyu cikinca goruruz ancak pek degisecegini dusunmuyorum.

Bunun disinda satin aliminizi oyunlarin git gide dupeduz veya UE5 Lumen yoluyla dolayli yoldan RT istemeye basladigini ve Navi 4'un de bu konuda cok daha onde oldugunu goz onunde bulundurarak yapin derim. 9060 XT'nin bu performansi 6800 XT'ye kiyasla yari guc cekerek verdigini de goz onunde bulundurmayi unutmayin.

Her seyi de kenara birakirsak, soyle bir aci gercek var ki neredeyse hicbir oyun gelistiricisi artik sizin native cozunurlukte, FG acmadan oyun oynamanizi istemiyor/oynayacaginizi dusunmuyor.
1761801791292.webp

Uzucu ancak bu gibi orneklere bakinca gidisat boyle gibi gozukuyor ve boyle durumlarda ne kadar saf guc verirseniz verin, maalesef kartin size sagladigi diger faydalar (mesela FSR 4) burada one cikiyor.

Cok sey yazdim ancak Navi 4 gercekten Navi 3'un aksine guzel yenilikler getirdi ve bunlardan da faydalanabileceginizi dusunuyorum, her ne kadar gonul direkt ''6800 XT alin'' demek istese de.

Merhaba,

Sistem güncelliyorum ve 13400F işlemcinin yanına 6650 XT'den upgrade yapacağım. 4K televizyonum var şu an ama 2K high-Ultra 60 FPS oynatsa ona da razıyım. Sadece hikayeli oyun oynamak için RX 6800 mü tercih etmeliyim, yoksa 9060 XT mi? Bütçe düşürerek eğer 2K high-ultrada +80-90 FPS verecekse 6750XT'de olabilir diye düşündüm. FSR gibi teknolojilerin hiçbirini şu anki kartımda da kullanmıyorum, sadece saf güçte kullanacağım. Bunu da göz önünde bulunduralım.
6800, eski olmasından dolayı düşündürüyor ama saf güç olarak daha iyi. Fiyat olarak 500 TL fark var arada. Hangisi tercih edilmeli?

6800 XT daha güçlü.

Merhaba,

Sistem güncelliyorum ve 13400F işlemcinin yanına 6650 XT'den upgrade yapacağım. 4K televizyonum var şu an ama 2K high-Ultra 60 FPS oynatsa ona da razıyım. Sadece hikayeli oyun oynamak için RX 6800 mü tercih etmeliyim, yoksa 9060 XT mi? Bütçe düşürerek eğer 2K high-ultrada +80-90 FPS verecekse 6750XT'de olabilir diye düşündüm. FSR gibi teknolojilerin hiçbirini şu anki kartımda da kullanmıyorum, sadece saf güçte kullanacağım. Bunu da göz önünde bulunduralım.

Ama sırf FSR 4 için yine de 9060 XT alınır bence RX 6000'de FSR 4 bazı tweaklerle çalışıyor ancak kesin geleceği belirsiz.

Son düzenleme:
Saf guc olarak evet, 6800 XT onde olabilir ancak (kullanmayacak olsaniz bile) sizan FSR 4 INT8 sonuclari bize bir tablo ciziyorsa, FSR 4 calistirmak istediginizde FSR 3.1'e calistirmaya kiyasla hissedilebilir bir performans kaybi goreceksiniz. Bu da 9060 XT'de catir cutur FSR 4 Quality acabilirken, 6800 XT'de ayni performans seviyesine gelebilmek icin Balanced hatta Performance ayara dusmenize bile sebep olabilir.

FSR 4'un upscaler modlari sizin ilginizi cekmiyor olabilir ancak Native AA moduna isiniz gunumuz oyunlarinda illaki dusuyordur (zira gunumuz oyunlarinin varsayilan TAA'si cok kotu), o modda da bu dediklerim gecerli olabilir. Tabii asil tabloyu cikinca goruruz ancak pek degisecegini dusunmuyorum.

Bunun disinda satin aliminizi oyunlarin git gide dupeduz veya UE5 Lumen yoluyla dolayli yoldan RT istemeye basladigini ve Navi 4'un de bu konuda cok daha onde oldugunu goz onunde bulundurarak yapin derim. 9060 XT'nin bu performansi 6800 XT'ye kiyasla yari guc cekerek verdigini de goz onunde bulundurmayi unutmayin.

Her seyi de kenara birakirsak, soyle bir aci gercek var ki neredeyse hicbir oyun gelistiricisi artik sizin native cozunurlukte, FG acmadan oyun oynamanizi istemiyor/oynayacaginizi dusunmuyor.

Uzucu ancak bu gibi orneklere bakinca gidisat boyle gibi gozukuyor ve boyle durumlarda ne kadar saf guc verirseniz verin, maalesef kartin size sagladigi diger faydalar (mesela FSR 4) burada one cikiyor.

Cok sey yazdim ancak Navi 4 gercekten Navi 3'un aksine guzel yenilikler getirdi ve bunlardan da faydalanabileceginizi dusunuyorum, her ne kadar gonul direkt ''6800 XT alin'' demek istese de.
Teşekkürler cevabınız için epey emek vermişsiniz yazmaya. Maalesef ben de farkındayım git gide sahte karelerle saf güçten uzaklaştırıyorlar bizi doğal görüntü alamıyoruz. Benim sistemim de monitörüm de şuan 1080P ve biraz daha araştırdığım zaman, devamlı Tv'de oynamak da zor olacak benim için o yüzden ekstra masrafa girip de 2K bir monitör de alasım gelmedi açıkçası. Ben rx6650xt ile de VRAM'e abanan ayarları kısarak Tv'de oynamayı denedim yine üzmedi 60 FPS üstü tuttu beni. Ama gel gelelim ki hem karta hem monitöre bütçe ayırmaktansa şuan 1080P'yi en iyi şekilde kullanabilmek daha mantıklı geldi bana. En azından 2 yıl daha götürecek şekilde, 1080P'de bütün her şeyi fulleyip, 9060XT almak daha mantıklı olacak. Benim kartım şuan 1080P ultra-high ayarlarda yine oynatıyor ama tek sıkıntım var, VRAM sınırına çok takılıyorum ve ayar kısmak zorunda kalıyorum. En azından RX9060XT'de böyle bi sıkıntım kalmayacak ve rahat rahat 2-3 yıl daha oynayacağım. Sanırım böylesi daha mantıklı olacak ama 2K çözünürlük ve rx6800 de canım istemiyor değil tabi 😂

Teşekkürler cevabınız için epey emek vermişsiniz yazmaya. Maalesef ben de farkındayım gitgide sahte karelerle saf güçten uzaklaştırıyorlar bizi doğal görüntü alamıyoruz. Benim sistemim de monitörüm de şu an 1080p ve biraz daha araştırdığım zaman, devamlı TV'de oynamak da zor olacak benim için o yüzden ekstra masrafa girip de 2K bir monitör de alasım gelmedi açıkçası. Ben RX 6650 XT ile de VRAM'e abanan ayarları kısarak TV'de oynamayı denedim yine üzmedi 60 FPS üstü tuttu beni. Ama gel gelelim ki hem karta hem monitöre bütçe ayırmaktansa şu an 1080P'yi en iyi şekilde kullanabilmek daha mantıklı geldi bana. En azından 2 yıl daha götürecek şekilde, 1080P'de bütün her şeyi fulleyip, 9060XT almak daha mantıklı olacak. Benim kartım şu an 1080p Ultra-high ayarlarda yine oynatıyor ama tek sıkıntım var, VRAM sınırına çok takılıyorum ve ayar kısmak zorunda kalıyorum. En azından RX 9060 XT'de böyle bir sıkıntım kalmayacak ve rahat rahat 2-3 yıl daha oynayacağım. Sanırım böylesi daha mantıklı olacak ama 2K çözünürlük ve RX6800 de canım istemiyor değil tabii 😂

Hocam amaç o zaten.

RTX 2000>rtx 3000 geçişinde saf güç artışı muhteşemdi RTX 2000 amirali 2080 Ti hemen hemen 3070 ile eşitti

RTX 3000 RTX 4000 geçişindede devasa idi amiral 3090 4070 Super ile eşitti hemen hemen.

Ama RTX 4000 RTX 5000 geçişinde 5070 4070 Ti'i bile yenemiyor.

Her nesilde saf güç artışı azalıyor.

Hocam amaç o zaten.

RTX 2000>rtx 3000 geçişinde saf güç artışı muhteşemdi RTX 2000 amirali 2080 Ti hemen hemen 3070 ile eşitti

RTX 3000 RTX 4000 geçişindede devasa idi amiral 3090 4070 Super ile eşitti hemen hemen.

Ama RTX 4000 RTX 5000 geçişinde 5070 4070 Ti'i bile yenemiyor.

Her nesilde saf güç artışı azalıyor.
Nasıl olsa satılıyor yeter ki cepleri dolsun...