Saf guc olarak evet, 6800 XT onde olabilir ancak (kullanmayacak olsaniz bile) sizan FSR 4 INT8 sonuclari bize bir tablo ciziyorsa, FSR 4 calistirmak istediginizde FSR 3.1'e calistirmaya kiyasla hissedilebilir bir performans kaybi goreceksiniz. Bu da 9060 XT'de catir cutur FSR 4 Quality acabilirken, 6800 XT'de ayni performans seviyesine gelebilmek icin Balanced hatta Performance ayara dusmenize bile sebep olabilir.
FSR 4'un upscaler modlari sizin ilginizi cekmiyor olabilir ancak Native AA moduna isiniz gunumuz oyunlarinda illaki dusuyordur (zira gunumuz oyunlarinin varsayilan TAA'si cok kotu), o modda da bu dediklerim gecerli olabilir. Tabii asil tabloyu cikinca goruruz ancak pek degisecegini dusunmuyorum.
Bunun disinda satin aliminizi oyunlarin git gide dupeduz veya UE5 Lumen yoluyla dolayli yoldan RT istemeye basladigini ve Navi 4'un de bu konuda cok daha onde oldugunu goz onunde bulundurarak yapin derim. 9060 XT'nin bu performansi 6800 XT'ye kiyasla yari guc cekerek verdigini de goz onunde bulundurmayi unutmayin.
Her seyi de kenara birakirsak, soyle bir aci gercek var ki neredeyse hicbir oyun gelistiricisi artik sizin native cozunurlukte, FG acmadan oyun oynamanizi istemiyor/oynayacaginizi dusunmuyor.
Uzucu ancak bu gibi orneklere bakinca gidisat boyle gibi gozukuyor ve boyle durumlarda ne kadar saf guc verirseniz verin, maalesef kartin size sagladigi diger faydalar (mesela FSR 4) burada one cikiyor.
Cok sey yazdim ancak Navi 4 gercekten Navi 3'un aksine guzel yenilikler getirdi ve bunlardan da faydalanabileceginizi dusunuyorum, her ne kadar gonul direkt ''6800 XT alin'' demek istese de.