2K oyunculuk için sistem toplama önerisi

Bütçe
Belirsiz.

Kendi soğutma bloku olan 990 Pro'yu anakart üzerindeki soğutma bloku ile beraber takamazsınız, ikisinden birini çıkarmanız gerekli ki en pratiği anakart üzerindekini sökmektir.

990 Pro'nun blok yüksekliğini hatırlamıyorum maalesef, Force'nin soğutmasız slotları ekran kartının altında kalıyor ona dikkat edilmeli.

12cm fan ölçüleri standarttır, ben montajlarken aldığım sıvı soğutmanın fanlarının tek kalıp olması sebebiyle biraz zorlandım sadece bunu da 4 vida değil 2 vida atarak çözdüm.

Genel olarak çoğu kasada yapabilirsiniz. Seçtiğiniz XPG kasası üst kısıma push-pull yaptırabilir lakin radyatör kalın olursa veya RAM profilleri yüksek olursa o zaman temas ihtimali var.
Ha, o durumda da artan fanları kasanın zeminine montajlayabilirsiniz.

Aslında Lian Li kasası gibi üst kısmı cam bir seçenek daha çok hoşuma gider. O yüzden yan/arka tarafa yapmayı düşünüyordum. Haricinde anakarttaki o plakalar direkt soğutma blokları mı yoksa başka anakart parçaları için heatsink görevi mi görüyorlar? Ben aslında anakarttaki heatsinkli kısma bir ssd takmayı, kendi heatsinkli ssdimi de boş bir slota takmayı düşündüm. Bu sayede ikisi de serin çalışır. İflas eden bir HDD'im var, veri kaybı yaşamaktan korkuyorum artık bir kere tattım o acıyı. O yüzden heatsinkli almıştım, soğuk çalışır daha güvenli olur diye. B450M S2H üzerinde heatsink yok malum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…