wallywestr

Uzman
Elimde 1x16 GB RAM var ama artık 16 GB RAM bazı oyunlarda yetmediği için 32 GB yapmak istiyorum. Uygun bütçeye bozulmayacak modeller arıyorum, üst düzey olmasına gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elindekinin aynısını al hocam, yoksa aynı MHz ve aynı CL değeri olan RAM'i tercih edebilirsiniz. Kullandığınız RAM nedir, ayrıca bütçeniz nedir?

Elindekinin aynısını al hocam, yoksa aynı MHz ve aynı CL değeri olan RAM'i tercih edebilirsiniz. Kullandığınız RAM nedir, ayrıca bütçeniz nedir?
Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz DDR4 kullanıyorum ama sıfırı yok sanırım ve bazıları modeller aynı olsa dahi aynı paketten çıkmıyorsa sıkıntı çıkabilir dediği için bunu satıp direkt 16x2 almak istemiştim.

Bütçe konusunda fikrim yok. Birkaç ay önce 2-2.5K civarında modeller varken şu an her şey 7-8K gözüküyor. Piyasada DDR4 mü bitti, ne oldu?

Genel uygun görülen modelleri önerebilirsiniz.

Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz DDR4 kullanıyorum ama sıfırı yok sanırım ve bazıları modeller aynı olsa dahi aynı paketten çıkmıyorsa sıkıntı çıkabilir dediği için bunu satıp direkt 16x2 almak istemiştim.

Bütçe konusunda fikrim yok. Birkaç ay önce 2-2.5K civarında modeller varken şu an her şey 7-8K gözüküyor. Piyasada DDR4 mü bitti, ne oldu?

Genel RAM piyasası karaborsa şu an, 2. elden elinizdeki RAM'dan bir tane daha almaya çalışın.

AI talebi sakinleşmedikçe RAM fiyatları düşmez hocam ve Türkiye'de yaşıyoruz. RAM'lere her gün zam geliyor.

Son düzenleme:
Anladım hocam peki tam olarak ne oldu bir anda? Olayı kaçırdım da. Sonuçta yıllardır RAM'ler var bir anda neden kripto madencilik dönemi ekran kartı fiyatları gibi uçtu gitti.
Yapay zekalar için fazlasıyla RAM siparişi var hocam. Bunu firsat bilen satıcılar da RAM fiyatları uçurdu. Ekstra olarak RAM üreticileri üretimleri azalttı. Böylece de RAM fiyatları uçmuş oldu.

Siz yine seri numarasına bakarsınız ama yanlış hatırlamıyorsam 3-4 bin civarına aynı bellekten olması lazım. Arkadaşların belirttiği gibi sorun olmaması adına en iyisi aynı belleği almak ki yılbaşı sonrası yüksek ihtimalle fiyatı da artacaktır. Yani global fiyatlar düşse bile TL değer kaybı, olumsuz piyasa beklentisinden dolayı bizde en iyi ihtimalle sabit kalır ki o bile zor.