Ağır bir şeyden kastınız nedir? Ben genellikle oyun oynuyorum.

CS, Valorant oynuyorsanız 8x2 şu anlık idare ettiriyor ama hikaye tabanlı ve yüksek grafik içeren oyunlar oynuyorsanız o zaman sıkıntı.
Ben belki yapay zeka yerelde çalıştırmak ya da SolidWorks gibi de düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana şöyle söyleyeyim. Ben de DDR4 kullanıcısıyım. 2x8 RAM kullanmak, eğer ki Windows 11 kullanıyorsan ve güncel oyunları oynuyorsan tek burun deliğiyle nefes almak gibi bir şey.

2x16 GB RAM'e geçiş yaptığında her anlamda ferahlayacak sistemin. Webde gezinirken, sistemin kendi arkaplan işleyişinde, oyun oynarken, programlarla haşır neşir olurken vs. İmkan varsa 2x16 GB'ye geçiş yapılmalı gerekirse 3600MHz'den 3200Mhz'ye de düşülebilir.

Oyun oynarken RAM'in sinirina ulasiyor mu? Ulasmiyor ise yukseltmekten vazgecip yatirimini DDR5'e yapabilirsin.
Valorant’ta 14-15 GB gibi değerleri görüyor.

RAM’leri az önce Vatan indiriminden aldım, 5900TL. DDR5’e yatırım demek; işlemci ve anakartında değişmesi demek. O kadar masraf yapmak istemiyorum açıkçası.

Sana şöyle söyleyeyim. Ben de DDR4 kullanıcısıyım. 2x8 RAM kullanmak, eğer ki Windows 11 kullanıyorsan ve güncel oyunları oynuyorsan tek burun deliğiyle nefes almak gibi bir şey.

2x16 GB RAM'e geçiş yaptığında her anlamda ferahlayacak sistemin. Webde gezinirken, sistemin kendi arkaplan işleyişinde, oyun oynarken, programlarla haşır neşir olurken vs.
Evet, boşta RAM kullanımı çok yüksek. Umarım faydası olur.

UE5 oyunlari oynarken anca o degerleri goruyorum. Belli ki sisteminde cok gereksiz servis ve hizmetler calisiyor. Bostayken 2 GB vs. olmasi lazim.

Boştayken 2 GB devri Windows 8.1'den sonra bitti maalesef. Güncel bir Windows 11 boşta 6-7 GB RAM tüketiyor ve artık çağımızda normal.

Valorant'ta 14-15 GB gibi değerleri görüyor.

RAM'leri az önce Vatan indiriminden aldım, 5. 900 TL. DDR5'e yatırım demek; işlemci ve anakartında değişmesi demek. O kadar masraf yapmak istemiyorum açıkçası.

Evet, boşta RAM kullanımı çok yüksek. Umarım faydası olur.

Kesinlikle faydası olacak. Hangi ürünü almıştınız indirimlerden?

UE5 oyunlari oynarken anca o degerleri goruyorum. Belli ki sisteminde cok gereksiz servis ve hizmetler calisiyor. Bostayken 2 GB vs. olmasi lazim.

Boştayken 2 GB RAM'i Windows 7 olan PC'ler bile görmüyor. Benim minimum 5-6 GB oluyor boşta.

Boştayken 2 GB devri Windows 8.1'den sonra bitti maalesef. Güncel bir Windows 11 boşta 6-7 GB RAM tüketiyor ve artık çağımızda normal.

Kesinlikle faydası olacak. Hangi ürünü almıştınız indirimlerden?

Bu ürünü aldım;

4500-5.000 TL'ye XPG vardı onun ile bunun arasında kaldım. Bende bunu aldım. Aralarındaki farkı merak ediyorum ama.