2x8 pinli işlemci girişi doğru yapılmış mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serhatmorgan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 90
  • Etiketler Etiketler
    işlemci

serhatmorgan

Uzman
Anakartım bu. Güç kaynağım da Raijintek Cratos 1000W. PSU kutusunun içinden çıkan 2 tane 8 pinli CPU-PSU kablosu vardı, ikisini de PSU'ya takıp resimde işaretlediğim yere taktım. Ama videolara baktığımda 8+4 şeklinde takıyorlar. İlk defa topladığım için bilemedim. Bir şeyi yanlış yapmış mıyım? Oradan kablo sökmem gerekiyor mu yoksa iki 8 pinli kablo da taktığım yerde kalmaya devam etsin mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
EPS12V veya CPU yazan kabloyu taktıysan ve yönü de doğruysa bir sıkıntı yok. 8+4, 8, 4, 8+8; tüm bunlar anakarttaki güç girişi sayısına bağlı olarak değişir. Kimi anakartta 1x8 olur, kimisinde 2x8, bunun belirli bir standartı yok.

Bir ucunda psu bir ucunca cpu yazan iki 8 pinli kabloyu da taktım. Bir de bir şey daha soracağım hocam. Benim ekran kartım daha gelmedi, gelecek. Onun da kablosunu takıp ön tarafa attım ama sanırım yanlış yaptım: PSU üzerindeki PCIe girişine PCIe kablosunu takıp ön tarafa geçirdim (8 pinli). Ama sanırım 12VHPWR yazan yere 600w'lık power kablosunu takmam gerekiyor ekran kartı için doğru mudur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…