serhatmorgan

Uzman
Anakartım bu. Güç kaynağım da Raijintek Cratos 1000W. PSU kutusunun içinden çıkan 2 tane 8 pinli CPU-PSU kablosu vardı, ikisini de PSU'ya takıp resimde işaretlediğim yere taktım. Ama videolara baktığımda 8+4 şeklinde takıyorlar. İlk defa topladığım için bilemedim. Bir şeyi yanlış yapmış mıyım? Oradan kablo sökmem gerekiyor mu yoksa iki 8 pinli kablo da taktığım yerde kalmaya devam etsin mi?

210237095 (1).webp

61YdSxuJwYL._AC_UF1000,1000_QL80_.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
EPS12V veya CPU yazan kabloyu taktıysan ve yönü de doğruysa bir sıkıntı yok. 8+4, 8, 4, 8+8; tüm bunlar anakarttaki güç girişi sayısına bağlı olarak değişir. Kimi anakartta 1x8 olur, kimisinde 2x8, bunun belirli bir standartı yok.
Bir ucunda psu bir ucunca cpu yazan iki 8 pinli kabloyu da taktım. Bir de bir şey daha soracağım hocam. Benim ekran kartım daha gelmedi, gelecek. Onun da kablosunu takıp ön tarafa attım ama sanırım yanlış yaptım: PSU üzerindeki PCIe girişine PCIe kablosunu takıp ön tarafa geçirdim (8 pinli). Ama sanırım 12VHPWR yazan yere 600w'lık power kablosunu takmam gerekiyor ekran kartı için doğru mudur?