ays_nur

Becerikli
Az önce internetten sıfıra yakın az kullanılmış XPG Gammix D30 2x8 RAM aldım yeni kurduğum sistemim RAM yönünden eksik kaldığı için. Şu an elimde Corsair Venegeance 8 GB 2400 MHz RAM var ve R5 2600X ile kullanıyorum. O RAM'i çıkarıp yeni aldığım kiti takacağım, performansa çok bir etkisi olur mu? Sistemi rahatlatır mı oyun oynarken? Ölü bir takviye mi yaptım yoksa? Param boşa gitsin istemiyorum.

Az önce internetten sıfıra yakın az kullanılmış XPG Gammix D30 2x8 RAM aldım yeni kurduğum sistemim RAM yönünden eksik kaldığı için. Şu an elimde Corsair venegeance 8 GB 2400 MHz RAM var ve R5 2600X ile kullanıyorum. O RAM'i çıkarıp yeni aldığım kiti takacağım, performansa çok bir etkisi olur mu? Sistemi rahatlatır mı oyun oynarken? Ölü bir takviye mi yaptım yoksa? Param boşa gitsin istemiyorum.

Sistemi rahatlatır, oyunda FPS az da olsa artar artık çoğu oyun 10 11 GB RAM kullanıyor,

Sistemi rahatlatır, oyunda FPS az da olsa artar artık çoğu oyun 10 11 GB RAM kullanıyor,
İnternette Ryzen işlemcilerin mimarileri gereği RAM MHzlerine çok bağlı olduğunu okumuştum aslında o yüzden yükseltme gereği duydum belki gözle görülür bir akıcılık ve FPS artışı olur diye, sizce olur mu?

İnternette Ryzen işlemcilerin mimarileri gereği RAM MHzlerine çok bağlı olduğunu okumuştum aslında o yüzden yükseltme gereği duydum belki gözle görülür bir akıcılık ve FPS artışı olur diye, sizce olur mu?
En büyük artışı dual channel olacağı için yaşarsınız. Belirgin fark olur. Diğer yandan tamamen yetersiz 8gb dan 16 ya çıkacağı için de bir performans artışı olur. Her türlü mantıklı bir yükseltme.