Mevcutta kullandığım Cooler Master G650M güç kaynağım 8-9 yıldır sistemime hizmet etmekte. Son dönemde bazı sorunlar yaşattığı için artık değiştirmek istiyorum.
Önceki anakartım 24 pin dışında ekstra 8 pin bağlantılıydı. ASUS TUF Gaming B650M-E anakartın üzerinde bulunan 8+4 pin bağlantısı mevcut. Buna nasıl bağlantı yapacağımı tam olarak bilmiyorum çünkü 12 pinli bir PSU göremedim.
Yapabilirsin. İşaretlediğin bölüm CPU gücü içindir. CPU güç kabloları da genelde 4+4 şeklinde olur. Bu PSU'da da 4+4 olacak şekilde 2 adet CPU kablosu mevcut yani 4+4+4 şeklinde takıp kalan 4 boşta durabilir. Ayrıca işlemcin için 8 pin (4+4) yeterlidir.
Aldığında CPU Güç girişinde aynı kablodan çıkan ek ucu bağlamamaya özen göster. Mümkünse farklı bir kablodan gelen gücü bağla. Bazı forumlarda bağlanabileceği de yazsa, şahsen bu şekilde montaj sağlıklı değil. Bu yüzden yeni kablodan güç çekmeni tavsiye ediyorum.
Aldığında CPU güç girişinde aynı kablodan çıkan ek ucu bağlamamaya özen göster. Mümkünse farklı bir kablodan gelen gücü bağla. Bazı forumlarda bağlanabileceği de yazsa, şahsen bu şekilde montaj sağlıklı değil. Bu yüzden yeni kablodan güç çekmeni tavsiye ediyorum.