Bütçe
3000-3500

Braki

Çalışkan
Merhaba,

Mevcutta kullandığım Cooler Master G650M güç kaynağım 8-9 yıldır sistemime hizmet etmekte. Son dönemde bazı sorunlar yaşattığı için artık değiştirmek istiyorum.

Önceki anakartım 24 pin dışında ekstra 8 pin bağlantılıydı. ASUS TUF Gaming B650M-E anakartın üzerinde bulunan 8+4 pin bağlantısı mevcut. Buna nasıl bağlantı yapacağımı tam olarak bilmiyorum çünkü 12 pinli bir PSU göremedim.

Araştırdıklarım arasında fiyat/performans olarak gözüme çarpan High Power Element Revo ATX 3.1 850W 80+ Bronze PCIe 5.1 ATX Güç Kaynağı oldu.

Yaklaşık ₺3.000-3.500 bütçe ve belirttiğim 12 pin ile alakalı önerebileceğiniz bir PSU varsa fikirlerinizi bekliyorum.

Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-E
İşlemci: Ryzen 5 7600
Ekran Kartı: ASUS Dual RX 6750 XT
RAM: Lexar Thor RGB 6000MHz
Sıvı Soğutma: Thermalright 240mm ARGB
Kasa: 7 AGRB Fanlı
Ve ARGB bağlantılı ekipmanlar...

O bütçede alınacak en iyi PSU'lardan. Benim de tavsiyem o olacaktır.
Cevabınız için teşekkür ederim.

Bilginiz dahilinde mi bilmiyorum ama fotoğrafta gözüktüğü gibi anakartın üzerinde işarerli 8+4 pin girişi mevcut.

Sadece 8 pin takarakta çalışabileceğini okudum ama hazır yeni bir güç kaynağı alıyorken anakartımla da uyumlu olsun istiyorum.

Bu güç kaynağı ile 8+4 pin bağlantısını yapabilir miyim? Ya da nasıl yaparım?

Dosya Ekleri

• 3A0462CF-293C-4D81-A349-71F52CBF7D6A.webp
    3A0462CF-293C-4D81-A349-71F52CBF7D6A.webp
    989 KB · Görüntüleme: 37
Cevabınız için teşekkür ederim.

Bilginiz dahilinde mi bilmiyorum ama fotoğrafta gözüktüğü gibi anakartın üzerinde işarerli 8+4 pin girişi mevcut.

Sadece 8 pin takarakta çalışabileceğini okudum ama hazır yeni bir güç kaynağı alıyorken anakartımla da uyumlu olsun istiyorum.

Bu güç kaynağı ile 8+4 pin bağlantısını yapabilir miyim? Ya da nasıl yaparım?

Yapabilirsin. İşaretlediğin bölüm CPU gücü içindir. CPU güç kabloları da genelde 4+4 şeklinde olur. Bu PSU'da da 4+4 olacak şekilde 2 adet CPU kablosu mevcut yani 4+4+4 şeklinde takıp kalan 4 boşta durabilir. Ayrıca işlemcin için 8 pin (4+4) yeterlidir.

Aldığında CPU Güç girişinde aynı kablodan çıkan ek ucu bağlamamaya özen göster. Mümkünse farklı bir kablodan gelen gücü bağla. Bazı forumlarda bağlanabileceği de yazsa, şahsen bu şekilde montaj sağlıklı değil. Bu yüzden yeni kablodan güç çekmeni tavsiye ediyorum.

1755255547620.webp

Aldığında CPU güç girişinde aynı kablodan çıkan ek ucu bağlamamaya özen göster. Mümkünse farklı bir kablodan gelen gücü bağla. Bazı forumlarda bağlanabileceği de yazsa, şahsen bu şekilde montaj sağlıklı değil. Bu yüzden yeni kablodan güç çekmeni tavsiye ediyorum.

Eki Görüntüle 173922

Ekran kartı için evet ancak işlemciler için (hard OC hariç) gerek yok. 8 pin bütün işlemcilere yeter. Bu şekilde bağlamasında sakınca yok.