3.000-4.000 TL arası bütçeye 1x32 GB DDR4 RAM önerisi

Bütçe
3.000-4.000 TL

ardaw

Becerikli
Yer
İstanbul
Anakartım B450M S2H V2, OC'suz 2933 MHz. İşlemci R5 5600X.

Hepsiburada'dan 3. parti mağazadan aldığım ve şu an stok olmadığı için 5.000-8.000 TL olan Kingston Fury Beast RAM, sahte çıktığı ve Hepsiburada'nın bana sadece aldığım fiyattan yani 2.900 TL'den iade yapacağından ötürü DDR4 RAM'lerin bu kadar fiyatlarının arttığı bir dönemde 3.000-4.000 TL bandında RAM önerisi almak mecburiyetindeyim... Bütçeyi maalesef daha fazla artırmamın mümkünatı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Doğru satıcıdan alırsanız daha iyi bir DDR4 RAM yok bütçenize karşılık.

2X alırsam yükseltemeteceğim için tereddütüm var biraz hocam ama sanırım haklısınız. Başka seçenek yok gibi gözüküyor. Zaten düşününce şu an tek slot 32 alsam bile geliştirmek istediğimde birkaç ay sonra bile olsa muhtemelen aynı RAM'i bulamayacağım. DDR4'ün nesli tükeniyor.
Teşekkürler.

Bu arada bana sahte parça gönderen mağaza linkteki 1. Mağaza.

Neden 1x32 zaten DDR4 sistem kullanıyorsunuz ileriye dönük değil elinizde başka modül yoksa Dual Channel'dan mahrum kalıyorsunuz bence 2x8 GB alıp takılın.

Neden 1x32 zaten DDR4 sistem kullanıyorsunuz ileriye dönük değil elinizde başka modül yoksa Dual Channel'dan mahrum kalıyorsunuz bence 2x8 GB alıp takılın.
Ya da belki 2x16 alabilir. Hem DDR4 sence ileriye dönük mü?

Bu arada bana sahte parça gönderen mağaza linkteki 1. Mağaza.
PttAvm'den alabilirsiniz isterseniz.

Anakartı ve işlemciyi satıp AM5 sokete geçiş yapmanız daha iyi olur bence.

Ya da belki 2x16 alabilir. Hem DDR4 sence ileriye dönük mü?

PttAVM'den alabilirsiniz isterseniz.

Komik gelebilir ama aslında yatırım gibi geliyor son fiyatları gördükten sonra. Muhtemelen bir süre daha insanlar DDR4 RAM alacak ve 2. elde DDR4 RAM'leri satmak pek zor olmayacak gibi.

Mecbur 400-500 daha arttırıp oradan alacağım yorumlarını da okudum fotoğraflarında da benim iade ettiğim sahte RAM ile arasındaki fiziksel farkları bayağı net gördüm. Bana bu RAM'i bir daha sahte gönderemezler artık.

Türkiye'de herkes DDR5 sistem toplayamaz çünkü öyle bir ülke değil maalesef. Hem DDR4 hala iş görüyor bence ama tabii DDR5 çok daha iyi.

Resmi satıcılara bak yoksa sıkıntı yaşarsın ürünün nerede satıldığı değil kimin sattığı önemli.

Yatırım değil ölü yatırım 5600'ü 64 GB RAM ile kullansan ne olacak bosuna masraf yapma onun yerine depolamanı falan arttır. Şu an elinde hiç modül var mı ona göre 2x8 veya isteğe göre 2x16 modül önerisi yapabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…