3.000-4.000 TL bütçe ile R7 5700X3D & RX 6700 XT sistem için PSU önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Efken15
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 182
  • Etiketler Etiketler
    psu
Bütçe
3.000-4.000 TL

Efken15

Gelişen
Selam,

PSU bataklığına düştüm ve kurtulamıyorum. Bütçem 3-4K arası. 5K'ya uzatmak istemiyorum zorunda kalmadıkça.
  • B450M-A Pro Max.
  • R5 5600 takılıydı ama R7 5700X3D geçtim.
  • RX 6700XT XFX Speedster model.
  • 2x16 GB RAM 3600 MHz
Şeklinde sistemim var. Tek SSD takılı. Oyun odaklı kullanıyorum, ekstra HDD vs. yok. Takmayı düşünmüyorum. Kendi PSU'm 5 yıllık kasa içi gelmişti. OCCT testinde 5 sn kapandı.

R5 5600 takılıyken, daha önceden Black Desert'da Remastered modda birkaç kez yoğun fightta kapandı. Escape from Tarkov'da medium-high ayarlarda 1-2 kez kapanmaya başlayınca bileşenlerde mi sıkıntı var dedim, hepsini ayrı ayrı test ettim. Sıcaklıkta ve performansta sıkıntı yok. AMD yazılımsal problemli, o mu diye düşündüm, onda da pek sorun yok. Temiz kurulum yaptım DDU ile.

OC yapmadım hiç sisteme. GPU tarafında UV 5600'e -5/-10 curve vermiştim ama sıcaklık genelde 50-55 aralığında, anakart sıcaklığı 70-85~ GPU 49-60 arası, fan hızına göre hotspot da düşüyor düzenli.

CS, Valorant ve BF 6 gibi oyunlarda kapanma olmadı. BF 6'da da yüksek ayarlarda oynadım ama orada spike daha azdı muhtemelen.

Hogwarts Legacy Ultra +FSR 2K'da 3-4 saat oynadım test amaçlı, PC yine kapanmadı. Benim anladığım anlık spikelarda sıkıntı oluyor çünkü OCCT testinde R5 5600 100W, ekran kartı 300'ü gördüğü an kapandı 5-7 sn içinde.

Belirttiğim aralıkta PSU önerebilir misiniz? Çok fazla detaya girdiğim için seçim yapamıyorum.

RX 6700 XT için 2X 6+2 PCI-e gerekiyormuş. Bendekinde 1 kablo 2'ye bölünmüş Y şeklinde, bu da sanırım etki ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanıtınız için teşekkür ederim çok fazla marka baktım 4700-5500 bandına kadar sizindi galiba excel tablonuzu inceledim ama bir yerden sonra kayboldum aşırı da pinpirikli değilim araştırdıkça insanın kurcalayası geliyor merak tamamen , high power ı sipariş veriyorum o halde başka öneriniz yoksa. Bir de sistemde yaşadığım problem psu gibi mi görünüyor görüşünüz nedir

UV nedeniyle kapanıyor olabilir. Sistem stabil değildir. BIOS üzerinden her şeyi Default'a alıp o şekilde deneyin. Orada da kapanıyorsa ve Kernel 41 veriyorsa PSU kaynaklıdır çok yüksek ihtimalle.

UV nedeniyle kapanıyor olabilir. Sistem stabil değildir. BIOS üzerinden her şeyi Default'a alıp o şekilde deneyin. Orada da kapanıyorsa ve Kernel 41 veriyorsa PSU kaynaklıdır çok yüksek ihtimalle.
Kernel 41-63 vermişti defaultta da test yapmıştım yine sorun olmuştu ozaman psu muhtemelen. Highpower uygun değil mi bunu sipariş geçiyorum o halde , 5700x3D takacağım çünkü bilerek takmadım xfx in kendi önerisi ekran kartına 2xpcle 750w ama normal önerilen de 650w benim kasa içi psu +5 yıl olunca boşuna riske etmeyeyim dedim

O zaman PSU kaynaklı olma ihtimali yüksek.

Performance FS'den bahsediyorsanız uygun. Ona 5090 dışında takamayacağınız ekran kartı yok neredeyse zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…