Selam,
PSU bataklığına düştüm ve kurtulamıyorum. Bütçem 3-4K arası. 5K'ya uzatmak istemiyorum zorunda kalmadıkça.
- B450M-A Pro Max.
- R5 5600 takılıydı ama R7 5700X3D geçtim.
- RX 6700XT XFX Speedster model.
- 2x16 GB RAM 3600 MHz
Şeklinde sistemim var. Tek SSD takılı. Oyun odaklı kullanıyorum, ekstra HDD vs. yok. Takmayı düşünmüyorum. Kendi PSU'm 5 yıllık kasa içi gelmişti. OCCT testinde 5 sn kapandı.
R5 5600 takılıyken, daha önceden Black Desert'da Remastered modda birkaç kez yoğun fightta kapandı. Escape from Tarkov'da medium-high ayarlarda 1-2 kez kapanmaya başlayınca bileşenlerde mi sıkıntı var dedim, hepsini ayrı ayrı test ettim. Sıcaklıkta ve performansta sıkıntı yok. AMD yazılımsal problemli, o mu diye düşündüm, onda da pek sorun yok. Temiz kurulum yaptım DDU ile.
OC yapmadım hiç sisteme. GPU tarafında UV 5600'e -5/-10 curve vermiştim ama sıcaklık genelde 50-55 aralığında, anakart sıcaklığı 70-85~ GPU 49-60 arası, fan hızına göre hotspot da düşüyor düzenli.
CS, Valorant ve BF 6 gibi oyunlarda kapanma olmadı. BF 6'da da yüksek ayarlarda oynadım ama orada spike daha azdı muhtemelen.
Hogwarts Legacy Ultra +FSR 2K'da 3-4 saat oynadım test amaçlı, PC yine kapanmadı. Benim anladığım anlık spikelarda sıkıntı oluyor çünkü OCCT testinde R5 5600 100W, ekran kartı 300'ü gördüğü an kapandı 5-7 sn içinde.
Belirttiğim aralıkta PSU önerebilir misiniz? Çok fazla detaya girdiğim için seçim yapamıyorum.
RX 6700 XT için 2X 6+2 PCI-e gerekiyormuş. Bendekinde 1 kablo 2'ye bölünmüş Y şeklinde, bu da sanırım etki ediyor.