Bütçe
3.000-4.000 TL

Efken15

Gelişen
Selam,

PSU bataklığına düştüm ve kurtulamıyorum. Bütçem 3-4K arası. 5K'ya uzatmak istemiyorum zorunda kalmadıkça.
  • B450M-A Pro Max.
  • R5 5600 takılıydı ama R7 5700X3D geçtim.
  • RX 6700XT XFX Speedster model.
  • 2x16 GB RAM 3600 MHz
Şeklinde sistemim var. Tek SSD takılı. Oyun odaklı kullanıyorum, ekstra HDD vs. yok. Takmayı düşünmüyorum. Kendi PSU'm 5 yıllık kasa içi gelmişti. OCCT testinde 5 sn kapandı.

R5 5600 takılıyken, daha önceden Black Desert'da Remastered modda birkaç kez yoğun fightta kapandı. Escape from Tarkov'da medium-high ayarlarda 1-2 kez kapanmaya başlayınca bileşenlerde mi sıkıntı var dedim, hepsini ayrı ayrı test ettim. Sıcaklıkta ve performansta sıkıntı yok. AMD yazılımsal problemli, o mu diye düşündüm, onda da pek sorun yok. Temiz kurulum yaptım DDU ile.

OC yapmadım hiç sisteme. GPU tarafında UV 5600'e -5/-10 curve vermiştim ama sıcaklık genelde 50-55 aralığında, anakart sıcaklığı 70-85~ GPU 49-60 arası, fan hızına göre hotspot da düşüyor düzenli.

CS, Valorant ve BF 6 gibi oyunlarda kapanma olmadı. BF 6'da da yüksek ayarlarda oynadım ama orada spike daha azdı muhtemelen.

Hogwarts Legacy Ultra +FSR 2K'da 3-4 saat oynadım test amaçlı, PC yine kapanmadı. Benim anladığım anlık spikelarda sıkıntı oluyor çünkü OCCT testinde R5 5600 100W, ekran kartı 300'ü gördüğü an kapandı 5-7 sn içinde.

Belirttiğim aralıkta PSU önerebilir misiniz? Çok fazla detaya girdiğim için seçim yapamıyorum.

RX 6700 XT için 2X 6+2 PCI-e gerekiyormuş. Bendekinde 1 kablo 2'ye bölünmüş Y şeklinde, bu da sanırım etki ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanıtınız için teşekkür ederim çok fazla marka baktım 4700-5500 bandına kadar sizindi galiba excel tablonuzu inceledim ama bir yerden sonra kayboldum aşırı da pinpirikli değilim araştırdıkça insanın kurcalayası geliyor merak tamamen , high power ı sipariş veriyorum o halde başka öneriniz yoksa. Bir de sistemde yaşadığım problem psu gibi mi görünüyor görüşünüz nedir

Yanıtınız için teşekkür ederim çok fazla marka baktım 4700-5500 bandına kadar sizindi galiba Excel tablonuzu inceledim ama bir yerden sonra kayboldum aşırı da pinpirikli değilim araştırdıkça insanın kurcalayası geliyor merak tamamen, High Power'ı sipariş veriyorum o halde başka öneriniz yoksa. Bir de sistemde yaşadığım problem PSU gibi mi görünüyor görüşünüz nedir?

UV nedeniyle kapanıyor olabilir. Sistem stabil değildir. BIOS üzerinden her şeyi Default'a alıp o şekilde deneyin. Orada da kapanıyorsa ve Kernel 41 veriyorsa PSU kaynaklıdır çok yüksek ihtimalle.

UV nedeniyle kapanıyor olabilir. Sistem stabil değildir. BIOS üzerinden her şeyi Default'a alıp o şekilde deneyin. Orada da kapanıyorsa ve Kernel 41 veriyorsa PSU kaynaklıdır çok yüksek ihtimalle.
Kernel 41-63 vermişti defaultta da test yapmıştım yine sorun olmuştu ozaman psu muhtemelen. Highpower uygun değil mi bunu sipariş geçiyorum o halde , 5700x3D takacağım çünkü bilerek takmadım xfx in kendi önerisi ekran kartına 2xpcle 750w ama normal önerilen de 650w benim kasa içi psu +5 yıl olunca boşuna riske etmeyeyim dedim

Kernel 41-63 vermişti defaultta da test yapmıştım yine sorun olmuştu ozaman psu muhtemelen. Highpower uygun değil mi bunu sipariş geçiyorum o halde , 5700x3D takacağım çünkü bilerek takmadım xfx in kendi önerisi ekran kartına 2xpcle 750w ama normal önerilen de 650w benim kasa içi psu +5 yıl olunca boşuna riske etmeyeyim dedim
O zaman PSU kaynaklı olma ihtimali yüksek.

Performance FS'den bahsediyorsanız uygun. Ona 5090 dışında takamayacağınız ekran kartı yok neredeyse zaten.