Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 3.000-5.000 TL
Mekanik mi Manyetik mi arıyorsunuz?
lencsiuu
Üyecik
Bilgim yok onların arasındaki fark hakkında.
Rekabetçi oyunlar oynayıp oynamadığınıza bağlı ama aynı bütçrde hissiyat kalite ve ses konusunda mekanik klavyelerden gerideler.
Mekanik klavyeler hissiyat olarak daha iyi; mekanik switchlerin bakır pinleri birbirine temas ederek algılama yapıyor. Manyetik klavyeler hissiyat olarak mekaniğe göre daha kötü; switchlerinde mıknatıs bulunuyor. Aradaki fark bu. İsterseniz şu konuya göz atabilirsiniz.
Metin tarihi: 19-20 Ekim 2025
Merhaba,
Bu rehberde manyetik, mekanik ve optik switchlerin ne gibi farkları olduğunu irdeleyeceğim.
Temel olarak farklarından bahsetmem yeterli olacaktır. Fazla uzatmamaya çalışacağım.
Araştırdığımda sürekli gereksiz yere kafamı karıştıran bir konuydu. Zor bir konu da değil oysaki.
Bu rehber ile soru işaretlerinizi giderip forum için seo kasmış olacağım
TANIM
Önce bu türlerin basitçe tanımını yapacağım. Ondan sonra karşılaştırmaya girişeceğim.MEKANİK
Yaygın olarak bulunan mekanik...- Telefonunu Çıkra
- hall sensör klavye klavye rehberi manyetik switch mekanik mekanik klavye mekanik switch optik switch rapid trigger switch
- Forum: Klavye
Son düzenleyen: Moderatör:
Leobog Hi75C Pro Kablosuz Mekanik Klavye
Leobog Hi75C Pro Kablosuz Alüminyum Kasa Profesyonel Custom Mekanik Klavye
ulugames.com.tr
lencsiuu
Üyecik
Rekabetçi oyunlar oynayıp oynamadığınıza bağlı ama aynı bütçrde hissiyat kalite ve ses konusunda mekanik klavyelerden gerideler.
Oynuyorum ama sadece oyunlar için değil hissiyatta önemli benim için çok ses çıkaran bir Switch olmaması lazim.
Bütçeniz dahilinde alabileceğiniz klavyeler bunlar;
Mekanik: Leobog Hi75C Pro Kablosuz Mekanik Klavye
Manyetik: ATK RS7 Air Klavye (Manyetik Switch / HE)
Switch seslerine bakıp alabilirsiniz.
Mekanik: Leobog Hi75C Pro Kablosuz Mekanik Klavye
Manyetik: ATK RS7 Air Klavye (Manyetik Switch / HE)
Switch seslerine bakıp alabilirsiniz.
Oynuyorum ama sadece oyunlar için değil hissiyatta önemli benim için çok ses çıkaran bir Switch olmaması lazim.
Bu modelin bir yanındaki siyah modelde aynı sese sahip ses hoşunuza gittiyse alabilirsiniz.
lencsiuu
Üyecik
Bu modelin bir yanındaki siyah modelde aynı sese sahip ses hoşunuza gittiyse alabilirsiniz.
Howl 75 nasıldır acaba?