serhatmorgan

Uzman
Öncelikle, başta bir sorum var: Bilgisayarın hızını Windows işletim sisteminin kurulu olduğu SSD mi etkiliyor? İkinci sorumsa sadece oyun depo etmek için alacağım bir SSD'de çok hızlı olmasına bakmalı mıyım? Şu an kullandığım 1 TB'lık SSD'nin hızı 7300/6000.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için belirli bir değerin üstünde olması yeterli. Bütçe ne?

Öncelikle, başta bir sorum var: Bilgisayarın hızını Windows işletim sisteminin kurulu olduğu SSD mi etkiliyor? İkinci sorumsa sadece oyun depo etmek için alacağım bir SSD'de çok hızlı olmasına bakmalı mıyım? Şu an kullandığım 1 TB'lık SSD'nin hızı 7300/6000.
Bilgisayarın hızını evet kurulu olduğu disk etkiler.

Anladım teşekkür ederim. Önerin hangi SSD'dir?

(Bütçe artarsa.)

Bu bütçede 2 TB alabiliyorken bence 2 TB alması daha mantıklı.

(Bütçe artarsa.)

Bu bütçede 2 TB alabiliyorken bence 2 TB alması daha mantıklı.
Evet hocam fakat o bütçede (sınırdan) DRAM içeren tek model bu;

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...Qv_M890gqOuEdFrOiKF-OstL_ljTql38aArkxEALw_wcB

DRAM şart mı derseniz açıkçası evet derim. Çünkü SSD'nin en temelinden ömrünü etkiliyor.

Evet hocam fakat o bütçede (sınırdan) DRAM içeren tek model bu;

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...Qv_M890gqOuEdFrOiKF-OstL_ljTql38aArkxEALw_wcB

DRAM şart mı derseniz açıkçası evet derim. Çünkü SSD'nin en temelinden önrünü etkiliyor.
DRAM oyun için olmasa da olur ama olursa daha iyi olur elbette. 500 daha koyup ömürlük bir disk almış olur, hız açısından da çok daha yüksek hızlar sunuyor. Bütçe çıkamıyorsa DRAM'siz tercih etmesinde sıkıntı yok oyun için bana kalırsa. İşletim sistemi için DRAM'in şart olduğunu düşünüyorum.

Belki Gaming Gecesi'ne güzel bir 2TB model düşebilir akşam.

DRAM oyun için olmasa da olur ama olursa daha iyi olur elbette. 500 daha koyup ömürlük bir disk almış olur, hız açısından da çok daha yüksek hızlar sunuyor. Bütçe çıkamıyorsa DRAM'siz tercih etmesinde sıkıntı yok oyun için bana kalırsa. İşletim sistemi için DRAM'in şart olduğunu düşünüyorum.

Belki Gaming Gecesi'ne güzel bir 2TB model düşebilir akşam.
Oyun için fark etmiyor bu konuda haklısınız hocam fakat konu SSD'nin ömrüne gelince burda işler değişiyor. DRAM SSD'yi olabildiğince az yoruyor böylece daha stabil ve kararlı çalıştırıyor. Ben bu sebepten ötürü DRAM içeren SSD konusunda ısrarcıyım.