Bütçe
3000 €

okolay

Çalışkan
Yer
Belçika
Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Kafamda kabaca bir sistem listesi oluşturdum ancak yine de tecrübeli arkadaşların görüşlerini almak istiyorum.

Sizce seçtiğim parçalar uyumlu ve mantıklı mı?
Bunun yerine “şunu alsan daha iyi olur” dediğiniz öneriler varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Build: https://de.buildcores.com/builds/aCHXX7FPZ

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet iyi ama overpriced bir sistem daha uyguna toplayabilirsin, ASUS ROG demek ek para demek. Soğutucuyu da 360 mm al fark olmaz hissetmezsin bile. 420mm gereksiz 9800X3D için.

Gayet iyi ama overpriced bir sistem daha uyguna toplayabilirsin, ASUS ROG demek ek para demek. Soğutucuyu da 360 mm al fark olmaz hissetmezsin bile. 420mm gereksiz 9800X3D için.
Peki şu markanın şu ekran kartı iyidir, şu anakartı iyidir dediğiniz bir öneriniz var mı? Ben sürekli ASUS kullandım ve hiç bir zaman sorun yaşamadım, pişman da olmadım. Ama dediğiniz gibi bu tür markalar ne yazık ki hiç duymadığımız ya da yüzüne bile bakmadığımız markalardan daha pahalı; malzeme kalitesi olarak nasıldır bilemem hiç test edip deneyimlemedim.

Peki şu markanın şu ekran kartı iyidir, şu anakartı iyidir dediğiniz bir öneriniz var mı? Ben sürekli ASUS kullandım ve hiçbir zaman sorun yaşamadım, pişman da olmadım. Ama dediğiniz gibi bu tür markalar ne yazık ki hiç duymadığımız ya da yüzüne bile bakmadığımız markalardan daha pahalı; malzeme kalitesi olarak nasıldır bilemem hiç test edip deneyimlemedim.

ASUS sever biriysen al para sorun değilse tabii. Soğutucu 360mm de yeter sadece onun dışında sorun yok kasa içinde çok hantal kalır. RAM'ler SK Hynix'tir CL28 ise m-die mı, a-die mı ona bakmak yeterli sadece. A-die daha iyi olur.