Bütçe çok düşük olduğu için o bütçeye güncel ve sıfır bir ekran kartı bulabilmek imkansız gibi bir şey. En azından ben Epey'den baktığımda bulamadım. Belki ikinci el bulunabilir ama ikinci el olsa bile pek bulabileceğinizi sanmıyorum çünkü dediğim gibi bütçeniz gerçekten bu zamana göre çok düşük.
Sistem bileşenlerinde belirttiğiniz parçalar şu an elinizde olan bileşenler mi? Yoksa onları da ayrıca satın mı alacaksınız? Eğer henüz satın almadıysanız ve bütçenizi arttırma gibi bir olanağınız yoksa ikinci el bir bileşen yerine ya da güncel olmayan bir bileşen yerine kendinizi biraz daha zorlayıp, hem sıfır hem de APU bir sistem toplamaya çalışabilirsiniz. Çok daha mantıklı bir karar olacağını düşünüyorum. Gerçi iyi bir APU sistem toplamanın bu zamanda maliyetini hiç hesaplamadım ama yine de daha doğru bir karar olacağı aşikar.
Yine de belirttiğiniz sisteme sıfır bir ekran kartı almak istiyorsanız, o bütçeye göre Epey'den araştırdığımda en güncel bellek teknolojisi olarak GDDR5 ekran kartları çıkıyor. Yani bu durumda o bütçeye alabileceğiniz ekran kartları anca RX 560 veya RX 550'nin 8 GB'lık modeli olabilir. Dilerseniz sizde Akakçe veya Epey gibi yerlerden kontrol edebilirsiniz.
Ekran kartı almakta kararlıysanız, seçenekler arasında RX 560'ı tavsiye ederim. Zaten diğer seçenekleriniz çok daha eski modeller. En azından RX 560, 550'ye kıyasla bir tık daha iyidir.
İkinci el olarak bir öneride bulunamayacağım çünkü ikinci el bileşenler oldukça şans işi ve çok ince eleyip, detaylı bir araştırma yapmanız lazım ki hem satıcı güvenilir olsun hem de aldığınız bileşen. O noktada sizin biraz derinlemesine araştırmanız ve Bottleneck Calculator gibi kaynaklardan yararlanarak, tercihte bulunmanız gerekir.