stenntugra

Başarılı
15 kişilik bir ekibiz ve modlu bir Minecraft kasaba RP sunucusu açmak istiyoruz; yıllık bütçesi 3.000 TL'yi asla geçmeyecek, oyunu donmadan ve kasmadan rahatça oynayabileceğimiz bir VDS sağlayıcısı önerir misiniz ve bu sunucuyu nereden, nasıl satın almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 9 işlemcili VDS kiralamanı öneririm. Performans kaybı yaşamamak için sunucuya Windows yerine daha az kaynak tüketen Ubuntu Server kurmalı ve sunucu jar dosyası olarak optimizasyonu yüksek olan "Purpur" veya mod desteğine göre "Fabric" kullanmalısın. Keyubu, Rabisu veya Saganet gibi oyun sunucusu odaklı yerli firmaların yıllık kampanyalarını takip ederek Türkiye lokasyonlu paket alırsan ping ve lag sorunu olmadan oynarsınız.

Ryzen 9 işlemcili VDS kiralamanı öneririm. Performans kaybı yaşamamak için sunucuya Windows yerine daha az kaynak tüketen Ubuntu Server kurmalı ve sunucu jar dosyası olarak optimizasyonu yüksek olan "Purpur" veya mod desteğine göre "Fabric" kullanmalısın. Keyubu, Rabisu veya Saganet gibi oyun sunucusu odaklı yerli firmaların yıllık kampanyalarını takip ederek Türkiye lokasyonlu paket alırsan ping ve lag sorunu olmadan oynarsınız.

Hocam Saganet'de 6 GB RAM var yeterli mi? Rabisu için olumlu yorum görmedim. Keyubu'da bütçeme uygun olarak 5 GB RAM alabiliyorum, SagaNet'te ise 6 GB. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Saganet'de 6 GB RAM var yeterli mi? Rabisu için olumlu yorum görmedim. Keyubu'da bütçeme uygun olarak 5 GB RAM alabiliyorum, SagaNet'te ise 6 GB. Nasıl bir yol izlemeliyim?
1GB fark hayat kurtarır, SagaNet paketini seç. Kesinlikle Ubuntu/Linux kurdur. Mod altyapısı olarak Fabric kullan ve haritayı oyuncular girmeden önce "Chunky" moduyla önden yükle. Yoksa lagdan yürüyemezsiniz.

Hocam Saganet'de 6 GB RAM var yeterli mi? Rabisu için olumlu yorum görmedim, Keyubu'da 5GB RAM alabiliyorum bütçeye, saganet 6. nasıl bir yol izlemeliyim?
Saga ve Rabisu'dan uzak durun; teknik desteği sıfır. Keyubu, Netvay ve Kayizer'e bakın. RAM'in bir önemi yok, her türlü optimizesi yapılır; önemli olan işlemci. R9 bir cihaz alın mümkünse. Olmuyor ise Intel Platinum ya da Gold serisi işlemcili makinelere yönelin. Ayrıca sunucuya Fabric yerine PaperMC kurun. PaperMC daha optimize ve sürekli geliştiriliyor. Aikar'ın flag'leri ile drop yemezsiniz kolay kolay.

1GB fark hayat kurtarır, SagaNet paketini seç. Kesinlikle Ubuntu/Linux kurdur. Mod altyapısı olarak Fabric kullan ve haritayı oyuncular girmeden önce "Chunky" moduyla önden yükle. Yoksa lagdan yürüyemezsiniz.
Fabric sunucu kısmında o kadar iyi diyemem. PaperMC daha iyi; içinde kurulu Spark geliyor. Bütün Spigot ve Bukkit pluginlerini destekliyor. Ekstradan dediğiniz gibi Chunky kurulabilir. Eğer sunucu içinde aktif olarak sürekli SMP oynanmayacaksa Chunky çok şart değil. Keşif yapılmadığı zamanlarda, daha doğrusu yeni chunk açılmadığında drop problemi olmuyor. 4.6 GB RAM ve PaperMC ayarları ile rahatlıkla sunucuyu ayakta tutabiliyorum.