dark_1234 39

Yetkin
Merhaba, 3K param var; hangisi daha mantıklı?

1- Dolar falan almak veya yapılabilecek yatırım.

2- Güncel laptopu yükseltmek, 2. SSD almak (şu an tek SSD yetiyor ama).

3- Eski kasayla uğraşmak, ekran kartı yükseltmek, RAM almak vb. DDR3 bir sistem.

4- Ekipmana gömmek (ama zaten şu an yeterli ekipmana sahibim).

5- Biriktirmek (çok uzun zaman alır herhalde birikmesi).

Biriktirmeyi ve harcamamayı tercih ederim. Ülke ekonomisini hepimiz biliyoruz. Kenarda durması taraftarıyım. Kendi kişisel ihtiyaçlarına kullanırsınız o da ihtiyacınız varsa, giyim market alışverişi vs. Kötü gün parası olarak değerlendirirsiniz. Benim hesabımda şu an 10K var dokunmuyorum mesela.

1- dolar falan almak veya yapılabilecek yatırım.

2- güncel laptopu yükseltmek, 2. SSD almak (şu an tek SSD yetiyor ama).

3- eski kasayla uğraşmak, ekran kartı yükseltmek, RAM almak vb. DDR3 bir sistem.

4- ekipmana gömmek (ama zaten şu an yeterli ekipmana sahibim).

5- biriktirmek (çok uzun zaman alır herhalde birikmesi).

Kardeşim sıfır maliyetle ailemden aldığı para ile limonata satıyor günlüğü 300-1000 arası değişiyor. Bence sen de o para ile yapabileceğin küçük bir iş ile uğraş ve parayı artırmaya bak. 10 yaşında çocuk günlük 1000 lirayı görebiliyorsa başkaları da elbet yapar ki başka yapanlar da var metrobüs çıkışında su satan çocuklar ölüsü 100k olan motorlara biniyor. Eğer derdin sadece parayı harcamak ise onu sen bilirsin ama şahsen ben bireyin elinde bir miktar parası olduğunda o parayı artırması yönünde harcama yapmasından yanayım çünkü o 3K yarım saatten az bir sürede bitebilecekken bir gün gibi bir sürede de katlanabilir. Özünde durumu şöyle özetleyeyim kendim bugün bir iPhone cihaz alamıyorum çünkü hem krediler hem fiyatlar uçmuş durumda yani elindeki parayı sabit tutarak asla bir şey elde edemezsin harcamanı da doğru yapmazsan elindeki üç kuruş toz olup gider eğer ben dolar hesabımı açtığım zaman sadece ayda 500 liralık alım yapsaydım muhtemelen yurt dışında okumaya yetecek kadar param olacaktı.

Kenarda falan durmasın. İlla bekletmek istiyorsan dolar alıp beklet. Ülkede her gün para değer kaybediyor. Kenarda dursa yarın bir gün çıkardığında, bugün 5 tane alabildiğin şeyi ileride belki 1 tane bile alamayacaksın. Bu ülkede para biriktirme işi 2022'de sona erdi. Para biriktirilmez artık. Ya ihtiyacın olan bir şeyler al, ya da dolar alıp öyle biriktir.

TL olarak bekletmek gibi bir hata yapma. Ben olsam masaüstü bilgisayarıma yatırım yapar kule tipi soğutucu falan alırdım zevk aldığım için. 5000 TL ile SATA SSD aldım geçen gün, malum uçuyor fiyatlar alalım zararın neresinden dönsek kardır mantığı ile.

1- dolar falan almak veya yapılabilecek yatırım.

2- güncel laptopu yükseltmek, 2. SSD almak (şu an tek SSD yetiyor ama).

3- eski kasayla uğraşmak, ekran kartı yükseltmek, RAM almak vb. DDR3 bir sistem.

4- ekipmana gömmek (ama zaten şu an yeterli ekipmana sahibim).

5- biriktirmek (çok uzun zaman alır herhalde birikmesi).

Ben olsaydım ikinci elden uygun bir SSD düşürdümü alırdım. Şu an ihtiyacınız olmadığı ilerdede olmayacağı anlamına gelmiyor. Ki SSD'lerin fiyat değişimi pek olumlu yöne gitmiyor bu aralar.