Bütçe
3.000-3.500 TL
Makaleler
5
Merhaba parçalarımı upgrade ediyorum. Elimde RMP-750-80PB PSU var. Değişmeme gerek var mı? Upgrade yaptıktan sonra sistem tahmini bu olacak
  • Intel i5 12600K
  • Zotac RTX 4060 Ti
  • Samsung 970 EVO Plus 1TB
  • Gigabyte Z690 Aorus Pro
  • RAM tam belirlemedim 6000MHz CL 30 olur.
Kasa da bu olur eğer sistemimi aşırı ısıtmazsa.

Önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba parçalarımı upgrade ediyorum. Elimde RMP-750-80PB PSU var. Değişmeme gerek var mı? Upgrade yaptıktan sonra sistem tahmini bu olacak
  • Intel i5 12600K
  • Zotac RTX 4060 Ti
  • Samsung 970 EVO Plus 1TB
  • Gigabyte Z690 Aorus Pro
  • RAM tam belirlemedim 6000MHz CL 30 olur.
Kasa da bu olur eğer sistemimi aşırı ısıtmazsa.

Önerilerinizi bekliyorum.
PSU yeterli olur diye düşünüyorum. Kalitesi giriş seviye. Aynı PSU'nun 600W'lık sürümü bende var 2 yıldır sorunsuz çalışıyor fanı biraz gürültülü olması haricinde, yaklaşık tam yükte 350W tüketim yapan bir sistem beraberinde kullanıyorum. İllaki akvaryum kasa düşünmüyorsan zoko amiral (darkflash dk431) da alabilirsin destekleri falan bol olan bir kasadır ve daha ucuzdur. PSU incelemesini birisi yapmış o konuya da meraklısı göz atabilir.

7800XT daha mantıklı değil mi? Hem daha ucuz hem daha performanslı ama 5060 Ti teknolojik olarak daha ileride.
Fiyat olarak daha ucuz değil aslında. Ancak RX 7800 XT elbette kötü bir kart olmasa da aralarındaki performans farkı göz ardı edilebilecek seviyede. Buna karşın RTX 5060 Ti 16GB daha güncel bir kart ve MFG teknolojisi gerçekten güzel bir teknoloji. Önümüzdeki süreçte daha çok oyun MFG desteği kazanacak ve bu teknoloji sayesinde RTX 5060 Ti kartın kullanım süresi uzayacak. RX 7800 XT ömrünü tükettiği bir dönemde RTX 5060 Ti MFG sayesinde uzun bir süre daha kullanılabilecek. Bu da verdiğin paranın karşılığını almak oluyor.

Elindeki PSU'nun watt gücü yeter. İstersen PSU için ayırdığın bütçeyi ekran kartı bütçesinin üstüne koy ve RTX 5060 Ti 16 GB al. Daha mantıklı bir seçim olur.

7800XT daha mantıklı değil mi? Hem daha ucuz hem daha performanslı ama 5060 Ti teknolojik olarak daha ileride.

Fiyat olarak daha ucuz değil aslında. Ancak RX 7800 XT elbette kötü bir kart olmasa da aralarındaki performans farkı göz ardı edilebilecek seviyede. Buna karşın RTX 5060 Ti 16 GB daha güncel bir kart ve mfg teknolojisi gerçekten güzel bir teknoloji. Önümüzdeki süreçte daha çok oyun mfg desteği kazanacak ve bu teknoloji sayesinde RTX 5060 Ti kartın kullanım süresi uzayacak. RX 7800 XT ömrünü tükettiği bir dönemde RTX 5060 Ti mfg sayesinde uzun bir süre daha kullanılabilecek. Bu da verdiğin paranın karşılığını almak oluyor.

Ekran kartımı yükseltmedim elimde var zaten.
Anakart, kasa, PSU, RAM, işlemci değişecek. Peki kasa, PSU toplamına 3-3.5 demiştim arkadaşıma PSU bende kalırsa kaç düşeyim? Kasa Rampage Spear.

750W yeter fakat Rampage pek güven vermedi.
High Power'in bu modeli hakkında pek bir bilgim yok.
Bu arada toplam bütçen ne kadar diğer bileşenler için? Ve sistemi ne için kullanacaksın?

19k diye düşünüyorum anakart PSU kasa RAM için. Oyun için kullanacağım.

Son düzenleme: