Geçenlerde G502 Hero ve DeathAdder Elite modellerinin günümüzde ne alemde olduğuna biraz bakındım. Zamanında üst segment sayılabilecekken şu an orta segmente düşmüşler.
Uygun fiyatlı bir şey varsa değişmek istiyorum. 1.000-3.000 TL arası bütçe ayırabilirim.
Syrox V6 veya V8 düşündüm ancak rekabetçi olmadığımdan overkill olur gibi. Daha ucuza bu saydığım mouselardan daha çok işimi görecek bir şey de olur.
Rekabetçi oyuncusu değilim. CS'de haftalık kasaları alır, oyunu yapanların ayağındaki nasırlara kadar söver ve kapatırım. Ben basit bir adamım
Bu saydığım iki mouse da ergonomik olarak bana gitmiyor.Relaxed claw ve fingertip arası saçma sapan bir kullanımım var.
G502'yi yapanlar literally sığır olduğu için geriye kaydırma (spray) yaparken mouse arka kaldırıyor ve sensör zeminden teması kesiyor. Bir de ergonomisine alışmak için kendimi yıllarıdır fingertipe çevirmiş olmamdan dolayı ikinci mouseum DeathAdder Elite'i kullanırken de alttan alttan delirtiyor. Çok kavisli ve Claw kullanıma zorluyor. (Hakkını vereyim G502 gündelik kullanımda harika! Macro tuşları, scrollundaki mistik özellikler falan bayağı rahat.)
Kriterlerim:
Relaxed claw + fingertip arası kullanım. G502, şaftımı kaydırdığından fingertip ağırlıklı sanırım...
Rekabetçi oyuncusu değilim.
Bu yüzden 3.000 TL'ye çıkmak biraz içimi acıtır. Zorundaysam çıkarım orası ayrı.
Ana amacım ergonomiyi sağlaması. Kolsuz olmamı değiştirmeyecek sonuçta.
Kablosuz olmasını tercih ederim ancak ciddi banger bir ürün gelirse kablolu da olur. Renk, RGB önemli değil.
G502 Hero ve Razer DeathAdder Elite'den daha iyi teknik özellikleri olmalı!
El boyutlarım: Uzunluk 19 cm, avuç içi genişlik 8 cm.