Bütçe
3.000 TL

35gvm78

Üstün
Makaleler
2
Yer
İzmir
Selam,

Şu an kullandığım HP Victus R1049NT cihazın ikinci slotu için SSD bakıyorum. 3.000 TL'ye kadar bütçem var. Linux ile dual-boot yapmak ve oyun depolamak için alacağım ama sizce 11.11 indirimleri beklenmeli mi? Ek olarak mümkünse Amazon'dan almayı düşünüyorum, çünkü Garanti Bonus kart için kampanya var şu anda.

Teşekkürler.

Teşekkürler hocam peki Kioxia'da DRAM olmaması sıkıntı olur mu acaba?
WD'de de DRAM yok. Depolama ve oyun için kullanacakmışsın, hiçbir sorun olmaz. DRAM'li olsun, üst seviye olsun dersen ₺3.500 civarına Kioxia Exceria PRO var ancak iyi bir soğutmaya sahip olman gerek, dizüstü bilgisayarlarda biraz yüksek sıcaklığa ulaşabiliyor. DRAM'li diskler genellikle daha fazla güç tüketir, daha fazla ısınabilir.

WD'de de DRAM yok. Depolama ve oyun için kullanacakmışsın, hiçbir sorun olmaz. DRAM'li olsun, üst seviye olsun dersen ₺3.500 civarına Kioxia Exceria Pro var ancak iyi bir soğutmaya sahip olman gerek, dizüstü bilgisayarlarda biraz yüksek sıcaklığa ulaşabiliyor. DRAM'li diskler genellikle daha fazla güç tüketir, daha fazla ısınabilir.

Anladım hocam bir de Linux ile Dual boot yaparak kullanmayı düşünüyordum da o açıdan kullanımda donma kasma gibi sorunlar olur mu? Biraz fazla soru soruyorum hocam lütfen kusura bakmayın.

İstediğin kadar sorabilirsin hocam, aklında soru işareti kalmadan ürünü al. Dual Boot yaptığında da herhangi bir problem yaşatmaz, yeterince hızlı bir disk. Kioxia Exceria G3 ile WD Blue SN5000 arasında performans açısından çok büyük farklar yok ama WD bir tık daha iyi diyebilirim. Yine de G3'teki fiyat avantajı şu anlık iyi.

İstediğin kadar sorabilirsin hocam, aklında soru işareti kalmadan ürünü al. Dual Boot yaptığında da herhangi bir problem yaşatmaz, yeterince hızlı bir disk. Kioxia Exceria G3 ile WD Blue SN5000 arasında performans açısından çok büyük farklar yok ama WD bir tık daha iyi diyebilirim. Yine de G3'teki fiyat avantajı şu anlık iyi.

Çok teşekkürler hocam.