Hocam 8'e Kioxia Exceria Pro var alınır mı? Peki taksitle alacağım da.
@qutalbin,
Ya da Kioxia'nın Exceria Plus'ı var hangisi iyidir hocam.
SSD işinde bende yeniyim ama 7.000 TL'ye alacağın SSDlere göre DRAM'i olması iyi, daha stabil çalışır. Marka güvenilirse benim attıklarımdan daha iyi olabilir.
Bir de Plus modeli dahili SSD değil galiba zaten ama Pro modeli fena durmuyor.
Bilgilendirme için: DRAM uzun süreli kullanımlarda veriyor SSD içerisinde daha seri işlemeni sağlayacağı için dosya yüklemelerinde yüksek hızları kesintisiz yükleyebilmeni ve oyunlarda %1 ve %0.1 gibi değerlerin yüksek kalmasını sağlar. Yani SSD'nin stabil çalışmasını sağlar. DRAM olmayan SSD'ler dosya düzenlerken senin bilgisayar ramine muhtaç oldukları için SSD uzun kullanımda performans düşüşleri yaşar. (uzun süre olarak belirttiğim süre yerine göre yarım saatte olabilir 10 dakikada olabilir, ondan tam emin değilim)
Bu yüzden biraz daha koyup DRAM alabiliyorsan daima daha iyi olur.
Hocam 8'e Kioxia Exceria Pro var alınır mı? Peki taksitle alacağım da.
@qutalbin,
Ya da Kioxia'nın Exceria Plus'ı var hangisi iyidir hocam.
Bir de söylemeyi unuttum ama laptopa alacağın için SSD'ye ekstra soğutucu alma şansın olmayacak o yüzden aldığın SSD'nin fazla ısınmaması lazım. Bakarken ona da dikkat et.
Düzenleme: Kioxia Exceria Pro ile ilgili +70 derecelere kadar ısındığına dair yorumlar var. Bu değer laptopta biraz daha yukarıya çıkabilir o yüzden şahsen alacak olsam 3 defa düşüneceğim bir SSD. Laptopta olmasını isteyeceğimiz maksimum derece 60-63 arası ki bu da yük altındayken.
Düzenleme-2: Araştırmalarım sonucunda günlük kullanımda çok ağır dosyaları sürekli yükleyip göndermiyorsan WD Black SN7100 modelinin az ısınan ve DRAM içermesede HMB teknolojisi (DRAM yerine bilgisayar RAM'ini kullanıyor) ile stabil performans verebildiği bilgisine ulaştım. Bir göz atabilirsin.
Son düzenleyen: Moderatör: