3.000 TL'ye IEM kulaklık önerisi

Bütçe
3.000 TL
Hocam merhabalar. Bir süredir IEM kulaklık bakıyorum, sizin bu konuda bilgili ve tecrübeli olduğunuzu gördüm. Müsaadeniz olursa ben de bir şey danışmak istiyorum.

İki amaçla IEM kulaklık kullanmak istiyorum. Birincisi rekabetçi bir CS2 deneyimi için, ikincisi Mighty Plug Pro kulaklık amfisi kullanarak elektro gitar çalmak için.
Şu an elimde Razer Blackshark v2 + USB Enhancer model kulaklık var ve CS için bu üründen çok memnunum, uzun süredir kullanıyorum. Fakat söz konusu Mighty Plug Pro olduğu zaman kulaklık baya sönük kalıyor, sesler çok yapay geliyor.

Bu noktada iki amaca da hizmet etmesi açısından bir IEM değerlendirmek istiyorum ve seçeneklerim arasında şu an Truthear Zero Red, 7HZ Sonus ve KZ ZS10 Pro 2 var.
Simgot EW200'e baktım fakat sanıyorum ki bu ürünün biraz parlak bir profili var, ben pek parlak profil sevmiyorum. Oynadığım oyunu, ayak seslerini ve silahı kafamın içinde yaşayabilecek kadar bir bass (ki görece hafif olması tercihimdir) ve net, doğru, ayırt edilebilir bir ses almayı tercih ederim. Keza söz konusu gitar olduğunda da tonları olduğu gibi, yapaylık olmadan net ve doğru bir şekilde almak istiyorum.

Wraith Sense IEM'e baktım o da CS2 için istediklerimi karşılasa da Mighty Plug Pro için biraz ''yapay'' kalıyor araştırdığım kadarıyla.
Şu an benim için öneriniz ne olurdu?

Şunu da belirteyim, ben alacağım IEM'i şu anki kulaklığımın ses kartı ile kullanmayı düşünüyorum. Bu Blackshark v2'nin USB Enhancer'ı bu noktada iş görür mü sizce?

Son olarak, mümkünse bütçe dostu olması iyi olur hocam. EM6L çok hoş gözüküyor fakat 4 bin tl verilmeli mi emin değilim. Aslında elimdeki USB Enhancer ile güzel ve geniş sahneli bir CS2 performansı ve Mighty Plug Pro ile güzel ve net bir gitar sesi verirse alabilirim...

Benim onerilerim soyle olur. EW300 oyun, detay ve cozunurluk icin oneririm. EW200'deki parlakligi azalttilar EW300'de. Ses sahnesi acik ve genis bir sey lazimsa Tangzu Yu Xuan Ji oneririm. Bu ikisinden biri memnun eder. Ikiside Shenzhenaudio'da var. Bu arada EM6L cok iyi bir IEM'dir hatta oyun icin en iyilerden biri.

Hocam yorum ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Şöyle sorayım size, EW200'de bassların soyut kaldığından bahsediliyordu. Bununla beraber treble'daki yüksekliğin kulak tırmalayabildiğini okudum. EW300'de bu durum ne derecede değişti? Basslar en azından Sonus'a yakın mıdır, Sonus ile genel olarak bir kıyaslayabilir misiniz?

Tangzu Yu Xuan Ji ile EW300'ü kıyasladığınızda hangisi hangi açılardan öne çıkar sizce? CS2 deneyimim ve gitar tonlarım için hangisi daha uygun bir seçenek olur?

Yani özellikle belirtmek istiyorum, bass konusunda hem cılız olmayan hem de gümbür gümbür olmayan, kulak tırmalayan bir kulaklıktan ziyade dengeli, sesleri net ayırt edebileceğim hem ses kasmama yardımcı olacak hem de gitar tonlarını değiştirmeden olduğu gibi verebilecek doğal profilli ve birazcık basslı bir kulaklık iyi olurdu.

USB Enhancer konusunda ne düşünüyorsunuz hocam? Ekstra bir DAC almaya gerek var mıdır?

Rica ederim. Butce maksimum ne kadar olur? Bu isteklerinizi en iyi karsilayan IEM: SIMGOT EM6L cunku. Bass'lari yerinde saglam bir IEM. Ayrica IEM'le ilgili hosnut olmadigin bir deneyim yasarsan Shenzhenaudio'ya sorgusuz sualsiz gonderebilirsin. Seslerin gur cikmasini istiyorsan DAC alabilirsin. Ses kalitesini hafiften arttiriyor. Onun icin butce verirsen yine oneri yaparim.

Hocam açıkçası her şey bu Blackshark V2 ile gelmiş olan USB Enhancer isimli ses kartı ile ilgili. Eğer bu ses kartı tatmin edici düzeyde kullanılabilir ise yaklaşık bir 3000 kadar gözden çıkarabilirim IEM kulaklık için. Fakat bu elimdeki ses kartı işe yaramaz ise ve başka bir ses kartı almak gerekecekse bütçe ona göre değişecektir. Bu işleri ve piyasayı tam bilmediğim için net bir şey söyleyemiyorum kusura bakmayın lütfen.

Bir yandan sabahtan beri ChatGPT'den destek alıyorum, bu sayede kulaklıkların profilleri ile ilgili pek çok şey öğrendim. Sanırım karar vermeye yaklaştım ama. Sanki bütçeme göre benim için en tatmin edici ürün EW300, Sonus veya bunlara benzer bir ürün olacak gibi

EW300 ile Sonus'dan ben EW300'u secerdim. DAC olarak SoundBlaster markasina bakabilirsin.

EW300 ile Sonus'dan ben EW300'u secerdim. DAC olarak SoundBlaster markasina bakabilirsin.
Hocam çok sağ olun, çok yardımcı oldunuz. Sanırım EW300 siparişi vereceğim. Shenzen'de bu ürünler indirime giriyor mu hiç? Mümkün olur mu acaba bir indirim yakalamak..

Son olarak, hoparlörlerden anlıyor musunuz diye de sorabilir miyim hocam

Hayirli olsun simdiden. 3 Mart'da indirimler bitti. Yakin tarihte indirim olmaz. Hoparlor olarak hic bilgim yok yanlis yonlendirmek istemem.

Hayirli olsun simdiden. 3 Mart'da indirimler bitti. Yakin tarihte indirim olmaz. Hoparlor olarak hic bilgim yok yanlis yonlendirmek istemem.
Estağfurullah hocam, sorun yok. Güzel dilekleriniz için sağ olun. Bir ihtimal bu EW300'ün indirimli fiyatını hatırlıyor musunuz acaba?

Bir de şunu eklemek istiyorum, EW300'ün gitar konusundaki performansının iyi olacağı şüphesiz. Fakat söz konusu CS2 olduğunda Blackshark V2'den ne kadar farklı bir deneyim beklemeliyim sizce? Daha iyi bir sonuç elde eder miyim dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…