Bütçe
3.000 TL

4312

Uzman
Arkadaşlar bebek mezarı gibi elime mouse arıyorum. Başlıkta yazdığı gibi 21x11 elim var ve relaxed claw tutuşunu tercih ediyorum. Şu anda XM1r kullanıyorum ve tecrübelerimi söylemek gerekirse, claw için ideal bir mouse olduğu direkt elinize aldığınızda belli olsa ve fareye biraz alışsam da bunun daha büyüğü olsa tadından yenmez diyemeden de edemiyorum. Bir mouse için beklediğim şeyler genel olarak bunlar:
  • 125mm veya daha uzun olması (relaxed claw için)
  • Optik Switch'li olmaması (microswitchleri belki değiştirebilirim)
  • Üst sınır olarak 85 gram ağırlığa sahip olması. Daha üstü hafif fareleri denedikten sonra olmuyor.
Diğer her şey kablosuz olması, sensörüdür vs. fark etmez. FPS oyunları oynamıyorum, günlük kullanım için tercih edeceğim. Aklımda şu anda günümüzde overpriced olsa da EC1-C var. Seçenek olarak değerlendirmemin en büyük sebebi de ergonomisi. Şu anda Amazon'da 2.5K'ya satılıyor. Onun dışında Darmoshark M3 de düşündüm fakat malzeme kalitesi hakkında kötü yorumlar okudum. Yorumlarınızı bekliyorum. Bütçe sınırı olarak 3K ideal sanırım.

Arkadaşlar bebek mezarı gibi elime mouse arıyorum. Başlıkta yazdığı gibi 21x11 elim var ve relaxed claw tutuşunu tercih ediyorum. Şu anda XM1r kullanıyorum ve tecrübelerimi söylemek gerekirse, claw için ideal bir mouse olduğu direkt elinize aldığınızda belli olsa ve fareye biraz alışsam da bunun daha büyüğü olsa tadından yenmez diyemeden de edemiyorum. Bir mouse için beklediğim şeyler genel olarak bunlar:
  • 125mm veya daha uzun olması (relaxed claw için)
  • Optik Switch'li olmaması (microswitchleri belki değiştirebilirim)
  • Üst sınır olarak 85 gram ağırlığa sahip olması. Daha üstü hafif fareleri denedikten sonra olmuyor.
Diğer her şey kablosuz olması, sensörüdür vs. fark etmez. FPS oyunları oynamıyorum, günlük kullanım için tercih edeceğim. Aklımda şu anda günümüzde overpriced olsa da EC1-C var. Seçenek olarak değerlendirmemin en büyük sebebi de ergonomisi. Şu anda Amazon'da 2.5K'ya satılıyor. Onun dışında Darmoshark M3 de düşündüm fakat malzeme kalitesi hakkında kötü yorumlar okudum. Yorumlarınızı bekliyorum. Bütçe sınırı olarak 3K ideal sanırım.
- Zowie EC1-C:
- Ergonomik tasarımıyla rahat bir tutuş sunar.
- 125mm uzunluğunda, relaxed claw tutuşu için uygun.
- Ağırlığı 85 gram civarındadır.
- Optik switch yerine mikro anahtarlar kullanır, değişim imkanı var.

- Logitech G306:
- Kablosuz, hafif (80 gram) ve 125mm'ye yakın uzunluk.
- İyi bir ergonomiye sahip ve günlük kullanım için uygundur.
- Yüksek hassasiyet sensörü, genel kullanımda iyi performans sunar.

- Corsair Sabre RGB Wireless:
- 85 gram ağırlığında, ergonomik tasarıma sahiptir.
- Kablosuz ve günlük kullanıma yönelik bir fare.
- Ayarlanabilir dahili sensör ile farklı hassasiyet ayarları yapabilirsiniz.

- Razer Basilisk X Hyperspeed:
- Rahat bir grip sağlar ve yaklaşık 85 gram ağırlığındadır.
- 125mm uzunluğunda ve kaliteli malzemeden yapılmıştır.
- Kablosuz kullanım imkanı ve iyi batarya ömrü sunar.

Tercihleriniz açısından Zowie EC1-C dışındaki fareler biraz daha hafif kalabilir ama tasarımlarının rahatlığa odaklı olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Düşüncelerinizi göz önünde bulundurarak bu farelerden birini değerlendirebilirsiniz.