Merhaba, şu anda aktif olarak Akko 3084S Jelly Pink Switch mekanik klavye kullanıyorum. Bütçem 3000 fakat +-500 yapabilirim ama çok da fazla para vermek istemiyorum.
Uzun zamandır memnun şekilde kullanıyordum ama üzerine çay döktüm ve bütün switchlerin içine doldu. PCB'yi IPA ile temizledim, Switch'leri temizlemeye çalıştım fakat bazı tuşlarda basmama, bazılarında ise çift basma sorunu var. Ben de yeni klavye arayışına geçtim. Yüksek eloda CS ve Valorant ayrıca LoL PUBG gibi oyunlar oynuyorum. Benim için performansı önemli. Bu yüzden manyetik klavye almak istiyorum. Hem deneyimlemiş olmak hem de yüksek performans olsun dedim. Aklımda birkaç klavye var. Kablolu ve kablosuz fark etmez, klavyeyi zaten sabit kullanıyorum, kablonun bana eksisi yok veya kablosuz olmasının artısı yok.
F tuşlarını kullanıyorum bu yüzden F tuşları olan %75 ayarında bir klavye istiyorum.
İlk klavye: Gameraider K1 HE, kablolu olması eksi değil. Çoğu yerde F/P olarak klavye çok övülmüş ve tavsiye edilmiş. Fakat scan rate değeri yazmıyor. Siyah renkte kahverengi gelebiliyor. Ayrıca dayanıklı uzun ömürlü mü bilmiyorum, Gaming.Gen.TR'in kendi markası olduğu için. Fiyat açısından en mantıklısı bu gibi geliyor.
İkinci klavye: VGN Neon 75 Pro Thanos Switch. Hem marka hem de kullanılan malzeme, kablosuz olması vs. 500 TL fark bana çok değermiş gibi geldi. Kablosuz olması işime çok yaramayacak ama yine de artı özellik. FR4 plate bulunuyor. Fakat incelemesini hiçbir yerde bulamadım. Normal Neon 75 HE incelemesi var 1-2 tane fakat o da çok detay vermiyor. Bu klavyeyi hiç görmedim.
Bu ikisinden hangisini almalıyım veya bu bütçe ile güzel manyetik Switch klavye önerebilir misiniz?