3.000 TL'ye klavye önerisi

Bütçe
3.000 TL

whitas

Uzman
Merhaba, şu anda aktif olarak Akko 3084S Jelly Pink Switch mekanik klavye kullanıyorum. Bütçem 3000 fakat +-500 yapabilirim ama çok da fazla para vermek istemiyorum.

Uzun zamandır memnun şekilde kullanıyordum ama üzerine çay döktüm ve bütün switchlerin içine doldu. PCB'yi IPA ile temizledim, Switch'leri temizlemeye çalıştım fakat bazı tuşlarda basmama, bazılarında ise çift basma sorunu var. Ben de yeni klavye arayışına geçtim. Yüksek eloda CS ve Valorant ayrıca LoL PUBG gibi oyunlar oynuyorum. Benim için performansı önemli. Bu yüzden manyetik klavye almak istiyorum. Hem deneyimlemiş olmak hem de yüksek performans olsun dedim. Aklımda birkaç klavye var. Kablolu ve kablosuz fark etmez, klavyeyi zaten sabit kullanıyorum, kablonun bana eksisi yok veya kablosuz olmasının artısı yok.

F tuşlarını kullanıyorum bu yüzden F tuşları olan %75 ayarında bir klavye istiyorum.

İlk klavye: Gameraider K1 HE, kablolu olması eksi değil. Çoğu yerde F/P olarak klavye çok övülmüş ve tavsiye edilmiş. Fakat scan rate değeri yazmıyor. Siyah renkte kahverengi gelebiliyor. Ayrıca dayanıklı uzun ömürlü mü bilmiyorum, Gaming.Gen.TR'in kendi markası olduğu için. Fiyat açısından en mantıklısı bu gibi geliyor.

İkinci klavye: VGN Neon 75 Pro Thanos Switch. Hem marka hem de kullanılan malzeme, kablosuz olması vs. 500 TL fark bana çok değermiş gibi geldi. Kablosuz olması işime çok yaramayacak ama yine de artı özellik. FR4 plate bulunuyor. Fakat incelemesini hiçbir yerde bulamadım. Normal Neon 75 HE incelemesi var 1-2 tane fakat o da çok detay vermiyor. Bu klavyeyi hiç görmedim.
Bu ikisinden hangisini almalıyım veya bu bütçe ile güzel manyetik Switch klavye önerebilir misiniz?

K1 HE zaten Keychron J2 HE klonu yurt dışında 4.500 müydü neydi öyle bir fiyata satılıyor. Fiyatına göre POM Switch, 5 katmanlı gasket yalıtım, kaliteli kasa gibi artıları var. Ayrıca scanrate çok önemli bir şey değil. Slice75 gibi bir klavyede bile 32K Scanrate var.

Gene de merak ediyorsanız 256K Scanrate var klavyede.

Manyetik olması zorunluluk mu?
Manyetik olsa daha iyi olur. Hep mekanik kullandım ve manyetik denemek istiyorum. Ayrıca performans odaklı olmasını istiyorum. Yüksek elolarda oynuyorum ve Valorant'ta özellikle çok fark yaratıyor artık manyetikler peeklerken.
K1 HE mi almalıyım yani VGN yerine onu mu önerirsiniz? Çok araştırdım 2-3 haftadır bir model seçip alamadım. K1 HE alacaktım fakat o da markadan ve malzeme kalitesinden pek güven vermedi. Siyah klavye kahverengi giden de var, siyahta var diğerinde de FR4 plate var. Özellikler iyi gibi geldi. Sizce 400 TL farka değer mi yoksa K1 HE alıp geçeyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

İkiside kaliteli klavyeler ama çok fark varmı bence yok. K1 HE alıp geçebilirsiniz.

İkiside kaliteli klavyeler ama çok fark varmı bence yok. K1 HE alıp geçebilirsiniz.
K1 HE sitesinde 3000+150 kargo ile 3150tl. N11'de ise 3100tl en ucuz. Neon 75 ise 3500tl, kuponla 3400e geliyor. Aradaki fark 300tl oluyor. Sizce değer mi 300tllik özellik farkı var mı?

K1 HE alınabilir.

K1 HE sitesinde 3000+150 kargo ile 3150tl. N11'de ise 3100tl en ucuz. Neon 75 ise 3500tl, kuponla 3400e geliyor. Aradaki fark 300tl oluyor. Sizce değer mi 300tllik özellik farkı var mı?

Hoşunuza gideni alın çok bir farkı yok aralarında VGN ses profili olarak daha iyiydi galiba.

VGN yalıtım olarak daha iyi Switch olarak da ttc Switch kullanması ayrı güzel kablosuz olması ayrı güzel üründe FR4 plate olması ayrı güzel şahsen fark bu kadar az iken kesinlikle neon 75 alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…