Bütçe
3000 TL

gnuginar

Uzman
Merhaba.

Hazır kasa ile gelen PSU kalitesiz olduğu için yeni bir güç kaynağı almak istiyorum. Parçaları yazacağım sistem için 650W yeterli olur mu? Aklımda şu modeli almak var.

• B650M S2H
  • R5 7500F
  • Sapphire Pulse 9060XT
  • CC560 V2 R + PF550

Farklı tavsiyelere açığım. Cevaplar için teşekkür ederim.

MSI gereksiz pahalı, bunu tavsiye ederim. Bir daha PSU derdin kalmamış olur. Kullanan tanıdığım var, kendisi memnun, 5080 ile kullanıyor. Sadece modüler değil bu fiyat bandında modüler bulmak zor. @gnuginar

ATX 3.1 PCIE 5.1 standardını destekleyen, yeni nesil güç kaynaklarına yönelmeye çalışın. Attığım model o şekilde. İleride RTX bir karta geçtiğinizde problem yaşamamış olursunuz.

MSI gereksiz pahalı, bunu tavsiye ederim. Bir daha PSU derdin kalmamış olur. Kullanan tanıdığım var, kendisi memnun, 5080 ile kullanıyor. Sadece modüler değil bu fiyat bandında modüler bulmak zor. @gnuginar

ATX 3.1 PCI-e 5.1 standardını destekleyen, yeni nesil güç kaynaklarına yönelmeye çalışın. Attığım model o şekilde. İleride RTX bir karta geçtiğinizde problem yaşamamış olursunuz.

Daha ucuza bir şey istiyorsa bu da düşünülebilir.

ATX 3.1 PCIE 5.1 standardını destekleyen, yeni nesil güç kaynaklarına yönelmeye çalışın. Attığım model o şekilde. İleride RTX bir karta geçtiğinizde problem yaşamamış olursunuz.
Cevap için teşekkürler. Gönderdiğiniz modeli tier-list üzerinde bulamadım. Hangi seviyeye denk geliyor? Fotoğrafta gelecek kablolara baktığımda ekran kartı için 6 pin kablo geleceği gözüküyor. Benim ekran kartımda 8 pin kablo takılı. Böyle uyumsuzluk yapmaz mı?

Screenshot From 2025-08-04 09-58-54.webp

Cevap için teşekkürler. Gönderdiğiniz modeli tier-list üzerinde bulamadım. Hangi seviyeye denk geliyor? Fotoğrafta gelecek kablolara baktığımda ekran kartı için 6 pin kablo geleceği gözüküyor. Benim ekran kartımda 8 pin kablo takılı. Böyle uyumsuzluk yapmaz mı?

Eki Görüntüle 169961
Ekran kartı için 6+2, CPU için 4+4 oluyor. Tek 6 pin değildir o, sanmıyorum. Yancıları da mevcut oluyor yani dediğim şekilde.

Eki Görüntüle 169961
Tier aşırı da önemli değil aslında, büyük ihtimal C segmenti falandır, bronz versiyonu bu çünkü, gold versiyonu daha pahalı ama gerek yok o kadara. Bu sisteme fazla bile, 5080 rahatça besliyor çünkü problemsiz aylardır kullanıyor.

Tüm koruma devreleri vesaire var, MSI'dan eksik kalır yanı yok sadece modüler değil, bir de zaten herhangi bir sıkıntı varsa coil whine gibi, bazen markadan bağımsız olarak bu tarz sorunlar çıkabiliyor, Hepsiburada koşulsuz iade alıyor ilk 14 gün içinde, o yüzden linki oradan paylaştım. @gnuginar

3 PSU arasında biraz daha geleceğe yönelik olduğu için High Power tercih etmek sanırım daha mantıklı. Eğer farklı bir tavsiyeniz yoksa sipariş edeceğim. @efebatiin

3 PSU arasında biraz daha geleceğe yönelik olduğu için High Power tercih etmek sanırım daha mantıklı. Eğer farklı bir tavsiyeniz yoksa sipariş edeceğim. @efebatiin
Bence genel olarak, dediğim standartlarda 12VHPWR girişi olan tercih et her türlü, modüler ya da değil önemli değil, 2-3 yıl sonra belki 6000 serisi kart alacaksın bunu değişip, o zaman yine PSU değişmen gerekecek. Dönüştürücü ile kullanmak tavsiye edilmiyor artık, tek kablo üzerinden beslemek her türlü daha iyi.

İlla high power olacak diye bir şey yok, şu anda çok f/p olduğu için bu tercih ediliyor. Zaten bir sıkıntı anında direkt iade alıyor adamlar. Aynı özelliklerde MSI,Corsair olsa, ASUS falan direkt onu almak mantıklı olurdu zaten, marka güveninden dolayı. Ama bu marka da yıllardır bilinen marka, PSU'ları sıkça kullanılıyor.