Nitro kısmını da uygula 1150 yazdıktan sonra. O da önemli, SoC düşüreceksin daha iyi eğitsin belleği.

Yok dediğim kısım olmamış, ilk resim attığın SoC kısmındaki değeri 1150 gir o kısıma zaten 1300mv limiti var, sen 1150 girmen gerekiyor. Sonra Nitro kısmını da yap, o da aynı lokasyonda.

Şu an 1250 mv kullanıyorsun, 6000 için gereksiz bir değer.

Boştaki sıcaklık yüksek oranda IOD Hotspot, onu da belirleyen ana kaynak SoC değeri.

Senin soğutucu bazlı, kasa havalandırması/oda sıcaklığı kaynaklı probleminden dolayı da +10 derece üstüne eklenmiş, o mevzu ayrı tabi.

1150 OCCT'de dediğim testte hata verirse 1200 mv olarak kullan o değeri. -20 Undervolt sana yetecektir ek olarak, sende genel anlamda bir +10 fazlalık var ama. Soğutucu + ambient temp kaynaklı. @ryz

Oyunda performans kısmaz genelde, çok kafaya takma. 95 limit bu çiplere genel anlamda. Ancak o zaman throttle başlar tam anlamıyla, zarar olmaz.

Son düzenleme:
1755086224194.webp

Dediğiniz ayarlamaları 8x ayarlamalarını vesayire yaptım şimdi OCCT üzerinden ne testi yapayım?

Eki Görüntüle 173178
Dediğiniz ayarlamaları 8x ayarlamalarını vesayire yaptım şimdi OCCT üzerinden ne testi yapayım?
SoC 1.25 yazıyor yine de neyse o kısım kalsın, 1150 yazdığın halde override'lamıyor demek ki, AI Tweaker'den yazman lazım senin kartta belli ki. OCCT CPU+RAM Large+Extreme mod. Bunu yapmadan önce all core -25 Undervolt da ver işlemci için. İkisini beraber test etsin. RAM zaten stabildir, stok EXPO kullanıyorsun, sana manuel zaman ayarlatırdım ama sıcaklık sorunun var. Onun için ayrı konu açarsın olmazsa, 9700x için önemli timing ayarları, link bırakyım ve Excel dosyası, izleyip bir ara yaparsın, Nitro eğitim kısmını hep uygula bu ayarlar ile.

Integrated graphics kapatmışsındır diye düşünüyorum ek olarak ama SoC 1.15 stabilse öyle kullansan iyiydi, 2-3 derece düşürürdü boştaki değeri. IOD Hotspot için önemli.

Eki Görüntüle 173178
Sıcaklık sorununu çözdüğünde bu ayarları uygularsın, güncel hali excel içinde. 9700x için düz EXPO olmaz, elin değmişken onu da ayarlarsın bir ara.

@ryz Bütçen varsa 360 AIO sıvı soğutma al geç aslında, o soğutucu bilemedim bu işlemciye yani. +10 derece kaynağı direkt o soğutucu bence. Kasana sığıyor mu 360?

1755086927821.webp

@ryz BIOS sürümün çok eski, buna günceller misin BIOS default çektikten sonra?

Son düzenleme:
Hocam müsaitseniz whatsapp veya farklı bir program üzerinden bana bios ayarlarını görüntülü şekilde yardımcı olma şansınız var mı pek bilgim yok. Dediklerinizi yaptım 5 dakikalık Extreme OOCT testinde max 86 derece gördü ancak 120w'lara çıkıyor işlemci ben 105w tdp açmadığım halde.

Hocam müsaitseniz whatsapp veya farklı bir program üzerinden bana bios ayarlarını görüntülü şekilde yardımcı olma şansınız var mı pek bilgim yok. Dediklerinizi yaptım 5 dakikalık Extreme OOCT testinde max 86 derece gördü ancak 120w'lara çıkıyor işlemci ben 105w tdp açmadığım halde.
Olurum normalde de bu aralar müsait değilim, haftaya falan Discord üzerinden yardımcı olabilirim ancak. İlk etapta BIOS güncelleyin bir de bütçe varsa 360 sıvı soğutma geçin bence. Sonrasında size BIOS ayarlatmak daha aklı selim olacaktır, niye dersen 3-4 derece kovalıyoruz burada, ana sorun soğutucu aslında.

Bios sürümünü de güncelliyorum hemen.
@ryz BIOS sürümün çok eski, buna günceller misin BIOS default çektikten sonra?

Olurum normalde de bu aralar müsait değilim, haftaya falan Discord üzerinden yardımcı olabilirim ancak. İlk etapta BIOS güncelleyin bir de bütçe varsa 360 sıvı soğutma geçin bence. Sonrasında size BIOS ayarlatmak daha aklı selim olacaktır, niye dersen 3-4 derece kovalıyoruz burada, ana sorun soğutucu aslında.
3000tl üstü çıkamayacak şekilde bir bütçem var. Discord üzerinden beni ekleyin görüşelim. Discord adresim: pirincxander

Haftaya yardımcı olurum DC üstünden, BIOS güncelleyip EXPO aç böyle kullan. Bu ayarlar biraz ince ayarlar ama Nebi izlersen anlatmış zaten RAM kısmı için. PBO kısmını da zaten çoğu kullanıcı biliyor bu konuya yazan. 360 sıvı soğutucu al bence her halükarda, bu sisteme o soğutucu çok yakışmaz, hava soğutma için Phantom Spirit 1500 TL civarındaydı, stoğu bitmiş. Çift kule çift fanlı öneriyorum, bu çip de ısınıyor çünkü nihayetinde. Kasan 360 destekliyorsa bu soğutucu işini görür:

240 destekliyorsa Arctic 240 PRO alabilirsin ya da Enermax 240, ikisini de link bırakıyorum, o soğutucudan kurtulmak istersen diye:

3000tl üstü çıkamayacak şekilde bir bütçem var. Discord üzerinden beni ekleyin görüşelim. Discord adresim: pirincxander
Dediğim gibi Discord diğer PC'de benim şu anda, o PC'yi kaldırdım aktif değilim, öbür hafta yardımcı olabilirim o kısımdan, tekrar konu açarsın, paylaştığım soğutucuları tavsiye ederim kasana hangisi uyarsa. Hepsiburada vade farksız taksit yapıyor.

360mm uyumu yok kasamda Lian Li Lancool 205m Mesh kullanıyorum 240max destekli diye biliyorum.

DeepCool LE520 satılıyor ancak enermax mı tercih etmeliyim onu mu?

360mm uyumu yok kasamda Lian Li Lancool 205m Mesh kullanıyorum 240max destekli diye biliyorum.

Bunu al geç o halde, Artic 240 diğer bir opsiyon, Pro sürümü yeni çıktı, vade farksız taksit düşünürsen alabilirsin Hepsiburada kendi satıcısı. @ryz Bütçe çıkamam dersen Enermax al, üstesinden gelir bu çipin fazlasıyla. Radyatörü kalın Enermax ve Arctic'in, kasa üstüne oturtmakta sorun yaşayabilirsin. Performanslı soğutuculardır.

Bunu al geç o halde, Artic 240 diğer bir opsiyon, Pro sürümü yeni çıktı, vade farksız taksit düşünürsen alabilirsin Hepsiburada kendi satıcısı. @ryz Bütçe çıkamam dersen Enermax al, üstesinden gelir bu çipin fazlasıyla. Radyatörü kalın Enermax ve Arctic'in, kasa üstüne oturtmakta sorun yaşayabilirsin. Performanslı soğutuculardır.
Bütçe çıkamam ancak bu fiyatta en iyisi enermax mıdır hocam?