Bütçe
3000 TL
Tamam da bunun 80+ ile ne alakası var? Kaliteyi o belirlemiyor.

PC'nin güç kaynağı o oluyor, elektriği bilgisayara temiz ve delaysız aktarması lazım dediğim gibi, çok faktör var fazla bilindik şeyler değil.

Bu yüzden hala yeni sınıflar üretilmeye devam ediyor, çoğu kişi bu sorunları yeni psu alarak veya elektrik hattı değiştirerek çözüyor, zaten ikisini de yaparsanız bu sorun olmaz zaten.

PC'nin güç kaynağı o oluyor, elektriği bilgisayara temiz ve delaysız aktarması lazım dediğim gibi, çok faktör var fazla bilindik şeyler değil.
80 PLUS sertifikası bunları belirlemez; yalnızca güç kaynağının duvardan çektiği watt ile sistem bileşenlerine aktardığı watt arasındaki verimlilikle alakalı. Kondansatör seçimleri, regulasyon türü, bileşen kalitesi ve topoloji belirler bunları.

80 Plus sertifikası bunları belirlemez; yalnızca güç kaynağının duvardan çektiği watt ile sistem bileşenlerine aktardığı watt arasındaki verimlilikle alakalı.

İşte bende verimlilikten bahsediyorum.

Bu dediklerimi pek fazla insan bilmez, ben böyle olduğuna inanıyorum ve ben bunu kendi çapımda kanıtladım o yüzden sorun yok.

İşte bende verimlilikten bahsediyorum.

Bu dediklerimi pek fazla insan bilmez ben böyle olduğuna inanıyorum ve ben bunu kendi çapımda kanıtladım o yüzden sorun yok.
Verimlilikle ne alakası var diyorum ben de. PSU’nun kalitesini belirleyen şey bu değil. Ayrıca neyi kanıtladığınızı da anlamadım. 80+ olup çöp olan çok fazla PSU var.

Verimlilikle ne alakası var diyorum ben de. PSU'nun kalitesini belirleyen şey bu değil. Ayrıca neyi kanıtladığınızı da anlamadım.

Elektriksel input lag olayını psu kalitesine ve kullanılan priz kalitesi + elektrik hattına bağlıyorum, şu an cs2'de çok smooth bir şekilde aim alabiliyorum ve her dm ya 1. ya da 2. yim en kötü halimle bile, normal dm değil

Ya tabii bahsetmedim pro oyuncular nasıl otistikse bende otistikim bununda faydası var, ayrıca ekipmanlar ve XL2566k kullanmamda bunun bir faydası.

3000 ve semi proları tokatlıyorum.

Fakat konu bu değil gereksiz mesaj yazmayayım.

Son düzenleme:
Elektriksel input lag olayını PSU kalitesine ve kullanılan priz kalitesi + elektrik hattına bağlıyorum, şu an CS2'de çok smooth bir şekilde aim alabiliyorum ve her DM ya 1. ya da 2.yim en kötü halimle bile, normal DM değil.

Ya tabii bahsetmedim Pro oyuncular nasıl otistikse bende otistikim bununda faydası var, ayrıca ekipmanlar ve XL2566k kullanmamda bunun bir faydası.

3000 ve semi proları tokatlıyorum.

Fakat konu bu değil gereksiz mesaj yazmayayım.

Dediğiniz şeyin etkisi olsa bile %0.1 seviyesinde olur. Şu anda elektrik akımı olabilecek en kötü yerde yaşıyorum, toprak hattı bile yok. Ben hl FPS oyuncusuyum ve XL2566K'den daha hızlı monitör kullanıyorum. Bir sürü PSU, voltaj regülatörü denedim. Dediğiniz şeyi input lag açısından hiç yaşamadım.

Input Lag'a takıntılıyım; dwm / DirectDraw / 2D gdı kaynaklı gecikmeler olmasın diye oyunu XP'de oynuyordum. BIOS'tan tüm voltaj ve frekans ayarlarını manuel yapıp kullanıyorum. CRT monitör için analog görüntü destekli kart bile kullandım, DAC ihtiyacını kaldırmak için. Kaliteli VRM ile her şey sabit, USB portlarındaki voltaja kadar.

B-die RAM kullanıyorum; 40-45 ns ile en düşük gecikmeyi alıyorum. Bus, ring, HPET ve diğer tüm ayarlar manuel. Hatta USB yerine PS/2 kullandım, interrupt avantajı için. 80 Plus sertifikasına gelene kadar PSU kalitesini belirleyen çok daha fazla faktör olduğunu düşünüyorum.

CX750'in eski sürümü var 4 tane PCI-e kablosu var ayrı hattan geliyor 4X RX570 kullandım zamanında senelerce çalıştı ve şu anda da GTX 580SLI çalıştırıyor 4 tane PCI-e kablosu aktif bağlı hiçbir sorunu yok 7 senesi olmuştur.
MSI'da aynı zaten öbür modellerle. Aynı kablo üzerinden 2 çıkış var. Corsair hakkında pek bilgi yok. Topolojisi eski.
CP-9020279-EU Corsair bahsettiğim model. Öyleyse kablosuda demekki mağdem yetiyor dual dediğiniz gibi belki onu alabilirim çok teşekkürler.
Sertifika olarak +80 olmasına dikkat edin psu alırken, elektriksel input lag yeme ihtimalinizi aşırı derecede azaltıyor. Gold ve üstü rahatlıkla kurtarır.
3 sene bilgisayar teknik servisinde çalıştım çok saçma sapan şeyler duymuştum müşterilerden, bunu ilkkez duyuyorum şahsen.

MSI'da aynı zaten öbür modellerle. Aynı kablo üzerinden 2 çıkış var.
Uygun olmayan modellerle mi? Anlayamadım hocam zamiri. Aynı kablodan 2 çıkışta olsa yetersiz mi kalıyor? Bilgisayarda tek anlamadığım şey PSU.

Corsair'da 1x Dual var 1x normal 6+2 pin için var, dual modul kablodan birini takıp diğer dual olmayıp olanı taksam yeterli sanırım anladığım kadarı ile.

Corsair CWT tabanlı olduğu için ona daha yakın hissediyorum ama kablo yeterli değilse HP alacağım.

Son düzenleme:
CP-9020279-EU Corsair bahsettiğim model. Öyleyse kablosuda demek ki mağdem yetiyor Dual dediğiniz gibi belki onu alabilirim çok teşekkürler.

3 sene bilgisayar teknik servisinde çalıştım çok saçma sapan şeyler duymuştum müşterilerden, bunu ilk kez duyuyorum şahsen.

Uygun olmayan modellerle mi? Anlayamadım hocam zamiri. Aynı kablodan 2 çıkışta olsa yetersiz mi kalıyor? Bilgisayarda tek anlamadığım şey PSU.

Corsair'da 1X Dual var 1X normal 6+2 pin için var, Dual modul kablodan birini takıp diğer Dual olmayıp olanı taksam yeterli sanırım anladığım kadarı ile.

Corsair CWT tabanlı olduğu için ona daha yakın hissediyorum ama kablo yeterli değilse HP alacağım.

Corsair yeterli ancak high Power'da ki topoloji biraz daha iyi.

1757985629586.webp

Tek kablodan 2 çıkış şu oluyor.