Bütçe
3.000 TL

theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selamlar,

RTX 3080 için bir güç kaynağı bakıyordum. 750W bir PSU almayı düşünüyorum. Henüz RTX 3080'i almadım, aldığımda direkt kullanabileyim diye ilk önce güç kaynağını ortadan kaldırmak istedim.

3 tane PSU buldum, hangisi daha iyidir bilmiyorum; o yüzden bu konuyu açıyorum. Ek olarak farklı markalar önerebilirsiniz.

Bütçe 3.000 TL maksimum.

Son düzenleyen: Moderatör:
350W güç tüketiyor diye biliyorum. 2 ayrı PCI-e kablosu olan PSU lazım sana. Alttakine bakabilirsin bütçe çıkarsa.

Bu attıklarım da 6+2 2x var mış olmuyor mu hocam bunlar? Ek olarak bu attığınıza maalesef bütçem yetişmez ama 2.el alabilirim sanırım aynısından. 2.el PSU almak mantıklı mıdır?

Bu attıklarım da 6+2 2x var mış olmuyor mu hocam bunlar? Ek olarak bu attığınıza maalesef bütçem yetişmez ama 2.el alabilirim sanırım aynısından. 2.el PSU almak mantıklı mıdır?
İleriye dönük olarak 850W alman tabi daha iyi olur ama yetmezse C750 alabilirsin iyi PSU'dur. 2.el PSU önermem bomba çıkma ihtimali var :hehehe:

İleriye dönük olarak 850W alman tabi daha iyi olur ama yetmezse C750 alabilirsin iyi PSU'dur. 2.el PSU önermem bomba çıkma ihtimali var :hehehe:
Teşekkür ederim hocam. Tabii 850w daha iyi olacaktır fakat ileri de ( 5 yıl daha ) ekran kartı değiştirmeyi düşünmüyorum :D. Kapanma gibi şeyler söz konusu olur mu gerçekten?

Sanmam ama bence bu soruyu @Yusuf7878'e sormanız lazım PSU'lar konusunda o kadar çok bilgi sahibi değilim maalesef.
Tamamdır hocam teşekkürler ek olarak bu 3080 çok güç tüketiyor bunun voltajını falan düşürme gibi bi seçeneğimiz var mı? Full kullanım da çok watt çekmesini pek istemiyorum full kullanmamasını istiyorum kısacası var mıdır böyle bir seçenek?

C750 PSU kullandım sesli çalışan bir PSU ilave olarak Alan Wake 2 ve furmakta kabloda ısınma oluyor.
Şu an 5070 gaming Z Trio kullanıyorum. Bir de kendi sitesinde de PSU için 220W öneriyor. Bilgin olsun. PCI-e kablosuda tek kabloda verilmiş 2 adet 6+2 kablo bulunuyor bilginiz olsun. YANİ ayrı ayrı değil.

1761076147998.webp

Son düzenleme: