3.000 TL'ye RTX 5060 Ti & Ryzen 5 7500F sistem için PSU Tavsiyesi

Bütçe
2000-3000
1-) Siz kimsiniz de inanayım peki?

2-) Kaç bin kişi kullanıyor bu güç kaynağını acaba?

3-) Adı sanı bilinmeyen bir güç kaynağı. Tier list`lerda yok. Testleri yok internette. Tek testi yapan kişi sizsiniz.

4-) 60 milyar dolar şirket güç kaynağına odaklı bir şirket değil. Buzdolabı, çamaşır makinesi falan her şeye girişik bir şirket. Yaptıkları spesifik güç kaynağının iyi olup olmaması güvenilir/bilinen kişinin testlerine+binlerce kişinin uzun süreli kullanımına bağlı.

Yine soruyum, siz kimsiniz de güveneyim ya da inanayım?

Ben ne diye yalan söyleyeyim? Ayrıca testler bana ait değil. Ben sadece yapılan testleri yorumlayıp bir araya getirdim ve insanların bilgilenmesini amaçladım. PSU'lar hakkında bilginiz yok halen yorum yapıyorsunuz. Tierlist dışında bir dayanağınız yok.

Bu kadarlık tartışma yeter. Ben gidiyorum.

Tier list`ler doğru değil diyerek zaten bilgisizliğinizi ortaya çıkardınız. Fanı sesli olacağı için uzun süreli kullanım sonrası B segmentine atmışlardı mesela. Pek bilgili değilsiniz kısacası.

Tier list ile devam.

Bu konuyu ileride gören olursa inanmayın bu arkadaşa ya da tier list`te olmayan güç kaynaklarına lütfen. Elinizde kalır sonra. Kendisi bile yapmamış testi ortaya da çıktı o zaman sana nasıl inanayım iyice saçmalık.

Fan sesli olmazda neyse...

Ayrıca ben "tierlist ler doğru değil" demedim. Çoğu zaman doğru değiller.

Fanın sesli olup olmamasını geçiyorum. İlla testi benim yapmama gerek yok. Bu fiyattaki diğer PSU’larda olmayan iç bileşenler var. Bunları kanıtlarıyla paylaştım. Hâlâ ‘test yok’, ‘kullanan yok’ diye uzatmanız gereksiz. Kendinizi küçük düşürmekten başka bir şeye yaramıyor.

Ki onu bunu geçtim hadi diyelim fan ses çıkarmaya başladı. Garanti hangi günler için duruyor?

Dediğim gibi. Güvenilir bir kanıt sunduğunuz zaman beğenimi alırsınız. Tek kanıtınız başkasının yaptığı testler. Halen de kendi inandığınız şeyi başkalarının gözüne sokmaya çalışıyorsunuz başkalarına sesliyse seslidir.

Linus Tech Tips'in güvenilir olmadığını, sadece popüleriteye oynayan ve quantity over quality mantığı ile işleyen bir şirket olduğunu GN zaten ifşa etmişti:

Hani Linus Tech Tips'i önemli incelemeler için referans alan birisi ile tartışmak zaten anlamsız da, hadi neyse diyelim.

O çok atılan tierlist dediğiniz yerin de son güncellenme tarihi:

Attığınız listeyi biraz okuyun, en son 2.5 yıl önce güncellendi burası.

Linus Çöp Tips'in listesi de 5 yıl önce güncellendi.

@Yusuf7878 ben bunu engellemişim bu arada zaten, ilk başta mesajları görünmeyince kendi kendine tartışıyorsun sandım. Engelle geç.

Güncel listeyi görmediniz sanırım.

Yani o yüzden diyorum ya kanıt sunun ya da önermeyin diye işte ama ikisini de yapamayınca sadece engelliyorsunuz. Ne diyim. Bu konuyu gören olursa almayın bu arkadaşların önerdiği şeyleri sakın.

Hocam, elimde şu anda BitFenix BPA600 80+ White PSU var. Yaklaşık 1 ay önce aldım. Sizce değiştirmezsem ileride bir problem yaşar mıyım? Odamda voltaj korumalı priz de mevcut. Görseli ekte mevcut. Boşuna masrafa girmek istemiyorum.

Dosya Ekleri

• 89007766-4181-45B9-A322-D9C89A023564.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 43
Sanırım elinizdeki model revizyon geçirmiş. Çünkü o modelde 12v kanalının 552w vermesi lazım. Sizdekinde 594w yazılmış. Muhtemelen grup regulasyondan bağımsız regulasyona veya DC-DC kartına geçiş yapmışlar. Fakat BPA serisi genel olarak kalitesiz bir seri. Akım veya voltaj korumalı prizler en fazla AC giriş hattından gelecek şeyleri engeller. PSU'nun kalitesi önemli burada.

Son düzenleme:
Şu anda sessiz ve serin çalışıyor. Ancak kendi sitesinde PSU hakkında doğru düzgün bir bilgi bulamadım. Bu yüzden erken değiştirmem daha iyi olacak gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…