Bütçe
3000 TL
Şu anki sistemimde DeepCool PK550D güç kaynağı kullanıyorum. Ancak ekran kartının (9060 XT) özellikle yük altındaki ani güç dalgalanmalarını bu PSU'nun karşılayamadığını, sistemin bu yükü kaldıramadığını düşünüyorum. Bu yüzden daha güçlü ve sağlam bir modele geçmeyi düşünüyorum. Elimdekini satabilirsem, sattıktan sonra toplam bütçe 3.000 TL. Bu sistem için normal öneriyi zaten karşılıyor gibi görünüyor PSU ama Kernel Power 41 hatası alıyorum çokça defa.

Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 5600 - ENERMAX ETS-T50a soğutucu.
Gigabyte A320M S2H (BIOS son sürüm)
XFX Swift Dual 9060 XT 16 GB.
8x2 Goodram IRDM Pro DDR4 (3200MHz'de çalışıyor)
DeepCool PK550D 80+
Kingston SATA SSD + Kioxia heatsink M.2 + hariciden takılı MSI Spatium M.2

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anki sistemimde DeepCool PK550D güç kaynağı kullanıyorum. Ancak ekran kartının (9060 XT) özellikle yük altındaki ani güç dalgalanmalarını bu PSU'nun karşılayamadığını, sistemin bu yükü kaldıramadığını düşünüyorum. Bu yüzden daha güçlü ve sağlam bir modele geçmeyi düşünüyorum. Elimdekini satabilirsem, sattıktan sonra toplam bütçe 3.000 TL. Bu sistem için normal öneriyi zaten karşılıyor gibi görünüyor PSU ama Kernel Power 41 hatası alıyorum çokça defa.

Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 5600 - ENERMAX ETS-T50a soğutucu.
Gigabyte A320M S2H (BIOS son sürüm)
XFX Swift Dual 9060 XT 16 GB.
8x2 Goodram IRDM Pro DDR4 (3200MHz'de çalışıyor)
DeepCool PK550D 80+
Kingston SATA SSD + Kioxia heatsink M.2 + hariciden takılı MSI Spatium M.2

PSU sisteme yeterli ancak giriş seviyesi bir model hocamın dediği gibi. Bütçem 3.000 TL demişsiniz ama hocamın attığı modelin 600W ı 1900 TL civarı ona da bakabilirsin oda yeterli olur.

@kaane, PK550D giriş seviyede iyi bir model. OCCT üzerinden PSU testi yapın, bakalım 12v kanalına. Ben yine de öneriyi yapayım:
Buyurun hocam, HWMonitor (testi değil) bilgisi de açık şekilde 10 dakikalık power testi sonucu.

1770128939953.webp

Hocam hiç bilmediğimden, marka kaliteli mi? Vaktinde C4 PSU'lar vardı, onlar yüzünden çok seçiciyim bu parçada :D

PSU sisteme yeterli ancak giriş seviyesi bir model hocamın dediği gibi. Bütçem 3.000 TL demişsiniz ama hocamın attığı modelin 600W ı 1900 TL civarı ona da bakabilirsin oda yeterli olur.
Açıkçası almışken böyle yüksek bir PSU almak istiyorum ki yükseltme tekrar yapmak istediğimde dert yapmasın.

Muhtemelen. Sorun ondan olmasa bile, ki bence ondan, yine de değiştirmeniz lazım. Riskli bayağı o değerler. Kullandığınız kartta yüksek güç çeken bir kart değil yani. Aynı kartı MAG A550BN'de kullanıyorum 12v kanalı 12 altına düşmüyor.

Yüksek denilebilir.
Pekala ben şimdi gidip yeni PSU alsam ve aynı sorunlar devam ederse hangi parçada sıkıntı olabilir ki? Gerçekten uğraşmaktan bıktım. Yükseltme yapıyorum sistem takılıyor, sebebi de AMD değil şaşırtıcı şekilde :D 6700 XT var elimde halen, full MSI sisteme taktım şimdi ve onda A550BN var, hiçbir sıkıntı görünmüyor şimdilik. RAM sebep olabilir mi? (memtest yapmıştım hiçbir sorun yoktu)

Pekala ben şimdi gidip yeni PSU alsam ve aynı sorunlar devam ederse hangi parçada sıkıntı olabilir ki? Gerçekten uğraşmaktan bıktım. Yükseltme yapıyorum sistem takılıyor, sebebi de AMD değil şaşırtıcı şekilde :D 6700 XT var elimde halen, full MSI sisteme taktım şimdi ve onda A550BN var, hiçbir sıkıntı görünmüyor şimdilik. RAM sebep olabilir mi? (memtest yapmıştım hiçbir sorun yoktu)
Stutter sorunu mu yapıyor sistem?

Stutter sorunu mu yapıyor sistem?
6700 XT takılıyken sadece stutter sorunu yapıyordu. Şimdi 9060 XT takınca artık güç kesmeye başladı. 6700 XT'den de önce 5700 XT vardı onda da stutter vardı. Bunların hepsini aynı PSU ile çalıştırdım, ama önemli detay şu ki anakart ve RAM da aynıydı.