Bütçe
2.500-3.000 TL

curyi

Üyecik
Stok soğutucu kullanıyorum, son günlerde CPU sıcaklığı 90 derecenin üstüne çıkmaya başladı.
Kule tipi soğutucu mu, sıvı soğutma mı almalıyım karasız kaldım.
Birkaç konuda: Thermalright Assassin X V2 120mm'i gördüm fakat hazır alıyorum uzun süre götürecek ve kaliteli bir şey olsun diye sıvı soğutucu mu alsam diye emin olamadım.
Sıvı soğutucu, kule tipi soğutucudan ne kadar fark yaratır?

1000 TL buna vermek yerine 1500 TL'ye Phantom Spirit almak çok daha F/P. İleride yeni işlemci aldığında da soğutma derdi olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok soğutucu kullanıyorum, son günlerde CPU sıcaklığı 90 derecenin üstüne çıkmaya başladı.
Kule tipi soğutucu mu, sıvı soğutma mı almalıyım karasız kaldım.
Birkaç konuda: Thermalright Assassin X V2 120mm'i gördüm fakat hazır alıyorum uzun süre götürecek ve kaliteli bir şey olsun diye sıvı soğutucu mu alsam diye emin olamadım.
Sıvı soğutucu, kule tipi soğutucudan ne kadar fark yaratır?
Uzun süreden kasıt sizin geçeceğiniz işlemciye göre değişir. 2-3 yıl bunla devam edip ileride 7800X3D geçip bir 6-7 yıl da onu kullanayım derseniz Phantom ikisi için de yeter de artar bile. Sıvı soğutucu gereksiz şu anki durumunuzda. Ayrıca kasa modeliniz nedir? Kimse sormamış nedense.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süreden kasıt sizin geçeceğiniz işlemciye göre değişir. 2-3 yıl bunla devam edip ileride 7800X3D geçip bir 6-7 yıl da onu kullanayım derseniz Phantom ikisi için de yeter de artar bile. Sıvı soğutucu gereksiz şu anki durumunuzda. Ayrıca kasa modeliniz nedir? Kimse sormamış nedense.
Sıvı soğutmaya hiç girmeyeyim o zaman.
Kasa modeli: https://www.performaxgaming.com/urunler/bilgisayar-kasalari/xercon-siyah-atx-650w-80-bronze/