Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 4.000 TL
Hem büyük satıcılar haricinde RFB disk gelme ihtimali yüksek, hem Seagate markasının yeşil etiketli Barracuda serisi diğer modellere nazaran daha sık arıza veriyor, hem de SSD ile arasındaki fiyat farkı az. Mantıksız öneri.
Haklısınız hocam.
Üstte önerilen MSI Spatium ile Kioxia arasında kaldım.
Kağıt üstünde MSI dhaa çok yazma garantisi veriyor.
Ucuz olanı alabilirsin, performans olarak fark yaratacak bir durum yok ikisi arasında.Üstte önerilen MSI Spatium ile Kioxia arasında kaldım.
İkisinde de aynı kontrolcü var zaten. NAND'lar da son revizyonlarda aynı.
Ne olursa olsun, Turbox ürünlerinden de uzak dur. Yarın verdiğin 3.000 liradan olursun, karşında en ufak destek dahi bulamazsın. Kioxia, MSI gibi markalarda en azından doğru düzgün destek alırsın.
Arada iki kat fazla fark var bence MSI video saklamak için daha mantıklı bir seçenek.
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu 700 TL daha ucuz, alıyorum. Konuya kilit vurun adminler
@shiedae3, bu şekilde karşılaştırma doğru değil, arada iki kat fark da yok. Aynı kontrolcü, aynı NAND varken nasıl 2 kat fark oluyormuş?
Verilen veri yazma garantisi 2 kat fark var. 240'tan sonra verilerin kaybolma imkanı var.
@shiedae3, alakası yok. TBW öyle bir şey değil. Üreticinin ürün için sunduğu yazma garantisi o. O kadar garanti veririm, bunun yanına da 3 sene garanti veririm diyor. Hangisi önce dolarsa garantin o zaman biter diyor.
3 sene içinde 240 TB veri yazmak son kullanıcı için oldukça fazla. O kadar veriyi yazamadan zaten garantisi dolmuş olacak. Takılmaya gerek yok.
Epey sitesinden özelliklere bakıp disk tavsiyesi yapmak mantıklı gelmiyor maalesef. O zaman TBW değeri yüksek olan disk en iyisi olurdu.
3 sene içinde 240 TB veri yazmak son kullanıcı için oldukça fazla. O kadar veriyi yazamadan zaten garantisi dolmuş olacak. Takılmaya gerek yok.
Epey sitesinden özelliklere bakıp disk tavsiyesi yapmak mantıklı gelmiyor maalesef. O zaman TBW değeri yüksek olan disk en iyisi olurdu.
Son düzenleme:
@Caner Uncu, ben zaten kesinlikle bunu alın bunu yapın demiyorum. Elimdeki bilgilere göre konuşuyorum ve "bence" kullanıyorum. Bir markanın daha fazla yazma garantisi vermesi ürününe daha çok güvendiği anlamına gelir diye düşündüm, bundan yola çıkarak önerdim.
Yeni konular
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-
-
-