Bütçe
3.200 TL
Kafam çok karışık Wraith'in ürünleri güzel oluyor o yüzden garantiye alıp oradan mı alsam diyeceğim de GameSir'de bayağı bilindik.

Ben Cyclone 2 öneriyorum. Xbox Ultimate 2 Controller'dan dahi daha kaliteli tetik, stick ve tuş bakımından. Eski gamepadim olur kendisi.

Ek olarak buna bakabilirsiniz. 8Khz bir kontrolcü.

Bu gamepad için stabil bağlantı sunamadığına dair şikayetler gördüm hocam. Bu fiyat bandında TMR kullanan gamepad alınmalı bence.

Bu gamepad için stabil bağlantı sunamadığına dair şikayetler gördüm hocam. Bu fiyat bandında TMR kullanan gamepad alınmalı bence.
Kardeşim aldı. Dongle ile 7600 Hz'e kadar polling rate yapıyor. Testlerini yaptım bağlantı ile alakalı bir sıkıntısı yok. Kapasitif stick kullanıyor yani TMR'ye göre artıları daha fazla. TMR prensip olarak Hall effect sonuçta. Yalnızca daha düşük güç tüketimi var.

Kardeşim aldı. Dongle ile 7600 Hz'e kadar polling rate yapıyor. Testlerini yaptım bağlantı ile alakalı bir sıkıntısı yok. Kapasitif stick kullanıyor yani TMR'ye göre artıları daha fazla. TMR prensip olarak Hall effect sonuçta. Yalnızca daha düşük güç tüketimi var.

TMR ve hall-effect teknolojilerinin çalışma prensibi farklı. Hall-effect manyetik alanı ölçerken TMR atomların tünelleme kuvvetini ölçüyor. Bu sayede TMR daha yüksek çözünürlülük sunup stick hareketlerini daha doğru ölçüyor.

TMR teknolojisinde miknatısın konumu değiştikçe TMR sensöründeki tünelleme etkisi direnci değiştirir. Fakat Hall Effect gibi manyetik sistem kullanılır. Stick’in içinde Hall Effect’te olduğu gibi küçük bir mıknatıs ve TMR sensörü bulunur, Hall sensoru bulunmaz. TMR prensip olarak Hall Effect denebilir.

TMR teknolojisinde miknatısın konumu değiştikçe TMR sensöründeki tünelleme etkisi direnci değiştirir. Fakat Hall Effect gibi manyetik sistem kullanılır. Stick’in içinde Hall Effect’te olduğu gibi küçük bir mıknatıs ve TMR sensörü bulunur, Hall sensoru bulunmaz. TMR prensip olarak Hall Effect denebilir.

Haklısınız hocam. Benim demek istediğim şey kısaca Hall-effect voltajla çalışırken, TMR atomların tünelleme sırasındaki direnç sistemi ile çalıştığından bahsediyordum. Çalışma şekillerinin farklı olduğunu anlatmaya çalıştım.

TMR çalışma şekli sayesinde hall-effect sticklerden daha üstün oluyor genelde. Daha yüksek çözünürlülük ve daha iyi doğrusallık sunabiliyor.

Haklısınız hocam. Benim demek istediğim şey kısaca Hall-effect voltajla çalışırken, TMR atomların tünelleme sırasındaki direnç sistemi ile çalıştığından bahsediyordum. Çalışma şekillerinin farklı olduğunu anlatmaya çalıştım.

TMR çalışma şekli sayesinde hall-effect sticklerden daha üstün oluyor genelde. Daha yüksek çözünürlülük ve daha iyi doğrusallık sunabiliyor.
Hocam PXN'inki Hall Effect değil :) Capacitive joystick olarak araştırın.

Evet, TMR daha daha net cizgi uretse de prensip olarak ayni, kapasitif bambaska. Kapasitif stick kullaniyor PXN, TMR sticklerden daha iyi.

Sinirlenmeyin hemen araştırdım :D. Elektriksel sinyalleri algılayarak çalışıyormuş. TMR teknolojisinden daha potansiyelli görünüyor. Aynı zamanda kapasitif kullanan yeni gamepadler çıkacakmış. Umarım uçuk fiyattan çıkmazlar.

Reddit'te bu gamepadin adını birkaç defa görmüştüm. Bazı kullanıcılar bağlantı sorunu olduğunu söylemişti. Bahsettiğim Reddit gönderilerini bulamadım kusura bakmayın.

Ayrıca bu özelliklerine rağmen ucuz fiyatıyla çok cazibeli göründüğünü söylemeliyim.