OverallTaken
Uzman
Truthear Hexa da aynı fiyatta Pure da. Amacım oyun ve müzik.Aria 2 alinmaz. HiBy R1 alinir. Aria 2 yerine butce dahilinde EA500LM veya EM6L dogru secim olur.
Fiyatina gore bakacak olursam EA500LM en f/p olan. Fakat maksimum performans icin EM6L daha dogru secim olur. EA500LM, EM6L'in verdigi performansin %90'ina sahip. Pure ve Hexa'yi ben sevmiyorum. Bass yok gibi bir sey kulaklikta. Muzik dinlerken pek verimli olmaz. Daha cok mastering ve recording icin tasarlanmis IEM'ler.Truthear Hexa da aynı fiyatta Pure da. Amacım oyun ve müzik.
EM6L 4.000 TL
EA500LM 3.000 TL
HEXA 3100 TL
PURE 3100 TL
ARIA 2 3400 TL
en mantıklısi hangisi olur ?
Fiyatina gore bakacak olursam EA500LM en F/P olan. Fakat maksimum performans icin EM6L daha dogru secim olur. EA500LM, EM6L'in verdigi performansin %90'ina sahip. Pure ve Hexa'yi ben sevmiyorum. Bass yok gibi bir şey kulaklikta. Muzik dinlerken pek verimli olmaz. Daha cok mastering ve recording icin tasarlanmis IEM'ler.
@OverallTaken, Aria'nin kotu olma sebebi ses kalitesinin analitik ve kritik dinlemeye uymamasindan kaynakli. Daha cok Basshead'leri memnun edecek bir IEM. Ki basshead icin bile iyi bir IEM degil. Mesela ayni butcede basshead olarak 7Hz Legato daha iyi. Cozunurluk olarak Aria'lar Simgot EW200 seviyesinde. Simgot disinda bir IEM istiyorsan Hidizs MK12'ye bakabilirsin. Bütçe cikmiyorsa o kadar Kiwi Ears Airoso, Tanchjim Fission ve Kefine Quatio'ya bakilabilir. HiBy R1'i DAC olarak kullanamazsin. Fakat boyle bir şey yapmak istersen, hem DAP hem de DAC olarak kullanabilecegin FiiO Echo Mini diye bir DAP var. Yazilimini son surume yukseltirsen DAC olarak da kullanabilirsin. Ayrica Echo Mini 35 ila 50 dolar daha ucuz R1'e gore.
Tabii. Her biri de ses sahnesi olarak basarilidir. Hatta Aria 2 bile yeterli. Sadece fiyati gereksiz pahali. Moondrop'un IEM'lerini Apple urunleri gibu dusunebilirsin. Basarili urunler ortaya koyuyorlar fakat overpriced fiyatlara sahip. Ben acikcasi her muzik turu icin IEM alan tayfayi mantikli bulmuyorum. Gereksiz para israfi. Su an elimde IEM olarak sadece EW200 var. Yeterli benim icin. Fazlasina ihtiyacim yok.Hocam ben bir de yani çoğu tür müziği dinlerim Reddit'teki r/iems subunda bazı manyaklar her şarkı türü için farklı IEM falan alıyor. Bu yazdığınız IEM'lerin sahneleri oyun oynamama yeticek kadar iyi mi ?
EW200 baktım bende ama çok indirime girmemiş 1.600 TL'ydi. 2.000 TL'ye Truthear X Crinacle Zero Red varken tercih edilmez diye düşündüm. Zero Red çok fena indirimde onu da alabilirim aslında belki. Tamamdır Hocam Echo Mini + EA500LM ya da Zero Red alacağım sağ olun.Tabii. Her biri de ses sahnesi olarak basarilidir. Hatta Aria 2 bile yeterli. Sadece fiyati gereksiz pahali. Moondrop'un IEM'lerini Apple urunleri gibu dusunebilirsin. Basarili urunler ortaya koyuyorlar fakat overpriced fiyatlara sahip. Ben acikcasi her muzik turu icin IEM alan tayfayi mantikli bulmuyorum. Gereksiz para israfi. Su an elimde IEM olarak sadece EW200 var. Yeterli benim icin. Fazlasina ihtiyacim yok.
Rica ederim. Zero Red'in sahnesi EW200'den daha kapali. Bilgin olsun. Ben olsam Zero Red yerine listeye EW200'u yazarim.EW200 baktım bende ama çok indirime girmemiş 1.600 TL'ydi. 2.000 TL'ye Truthear X Crinacle Zero Red varken tercih edilmez diye düşündüm. Zero Red çok fena indirimde onu da alabilirim aslında belki. Tamamdır Hocam Echo Mini + EA500LM ya da Zero Red alacağım sağ olun.