Bütçe
3.500 TL

Jony Case

Çalışkan
Arkadaşlar işlemcim R5 5600, ekran kartı olarak da duruma göre ya B580 ya da RX 7700XT düşünüyorum. Bunlara uygun MSI MAG A650BN modelini uygun gördüm. Fakat piyasadan yıllardır çok uzakta olduğum için tam emin olamadım. O sebeple Max 3.500 lira civarına bu iki karta da uygun PSU önerilerinize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar işlemcim R5 5600, ekran kartı olarak da duruma göre ya B580 ya da RX 7700XT düşünüyorum. Bunlara uygun MSI MAG A650BN modelini uygun gördüm. Fakat piyasadan yıllardır çok uzakta olduğum için tam emin olamadım. O sebeple Max 3.500 lira civarına bu iki karta da uygun PSU önerilerinize açığım.
B580 tavsiye etmem

Kart AAA oyunlarda 1440p'de güzel performans verirken eski oyunlarda, rekabetçi oyunlarda sıkıntı çıkartıyor. Rebar kapalı iken bariz kötü performans veriyor. Bütçe dostu CPU'lar ile doymuyor, yanına high end cpu felan istiyor. 7500f bile bazı oyunlarda sıkıntı çıkarmış (son attığım videoda gösteriyor) Zaten oyun testlerinde iyi performans verme sebebi test edenlerin cpu bottlencki sıfır yapmak için yanına high end cpu koymaları. Bu sebeplerden ötürü tavsiye etmiyorum B580'i. Dediklerimin detaylı anlatımı videolarda var.

Aceleniz yok ise 9060xt 16gb bekleyin 5 Haziran'da piyasaya sürülecek. PSU hakkında bir bilgim yok.

ATX 3.1 ve PCI 5.1 destekli olmasından dolayı ileride ekran kartı değiştirseniz bile bu psu ile güncel kalacağınızı düşünüyorum. Gold bir psu düşünürseniz ve bütçenizi arttırabilirseniz DeepCool PN750D yada MSI MAG A750GN modellerine de bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar biraz geç de olsa geri döndüm öncelikle B580 konusunda gene de ortalamada RTX 4060'dan iyi değil mi bu kart? PSU konusunda da XPG de High Power da DeepCool iyi duruyor en iyisi hangisi ek olarak anakartım B450 eski seri yani.

Arkadaşlar biraz geç de olsa geri döndüm öncelikle B580 konusunda gene de ortalamada RTX 4060'dan iyi değil mi bu kart? PSU konusunda da XPG de High Power da DeepCool iyi duruyor en iyisi hangisi ek olarak anakartım B450 eski seri yani.
Evet B580 açık ara daha iyi fakat yarın RX 9060XT piyasaya sürülecek onu bekleyin.
Bunu alın ileri odaklı olur, fiyatı da makul.

B580 için 400w+ psu'nuz varsa yeni psu almanın gereği yok.