Bütçe
3500

Berke Can

Çalışkan
Arkadaşlar başlıktan da anlayabileceğiniz üzere yaklaşık 1,5 - 2 haftadır araştırma yapmaktayım ve çıkmaza girmiş bulunmaktayım. En başta ASUS, Razer, Corsair gibi markaları almayı düşünürken araştırma yaptıkça Akko, VGN, Ajazz, FGG Madlions ve MCHOSE gibi custom klavye markaları buldum. Bu markalar hem daha uygun hem de çok daha iyi performanslı klavyeler üretiyorlar. Bazıları gerçekten çok berbatken bazıları gerçekten çok premium hissiyatı veren ürünler oluyor.

İlk başta bütçem 2.000 TL idi. Mekanik bir klavye aramaya başladım ama aradıkça "köklü" diyebileceğimiz (ASUS, Razer, Logitech vs.) Markaların ürünlerinin stokta olmamasından dolayı çok pahalıya satıldıklarını ve birçok kişinin de fiyatlarını hak etmediklerini söylediklerini gördüm. Sonrasında bende Custom klavye markalarına yöneldim.

TKL veya %75, çok ses çıkarmayan bir switche sahip klavye aramaktayım. Bütçem en başta 2.000 TL idi ama artık 3.500 TL'ye kadar çıkmış durumda ve daha fazla çıkarmak istemiyorum. Ses ayarlama tekerleği olursa çok sevinirim. Yazılım geliştiren arada sırada oyun oynayan birisiyim. Manyetik switch olmasın, yazım hissiyatını öldürüyor diyorlar. Bulmuş olduğum markalar da şunlar:
  • Ajazz AK820 Pro
  • VGN V87
  • Akko 5075b Plus Dracula Castle V3
  • Darmoshark K8
Not: Lütfen %60,%68 klavye önermeyin. MCHOSE markasının klavyeleri çok hoşuma gitmediğinden fazla araştırmadım. FGG Madlions MAD60 rezilliğini ve Akko 3000 serisinden klavye önermeyin lütfen.

Şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim.

Arkadaşlar başlıktan da anlayabileceğiniz üzere yaklaşık 1,5 - 2 haftadır araştırma yapmaktayım ve çıkmaza girmiş bulunmaktayım. En başta ASUS, Razer, Corsair gibi markaları almayı düşünürken araştırma yaptıkça Akko, VGN, Ajazz, fgg madlions ve MCHOSE gibi Custom klavye markaları buldum. Bu markalar hem daha uygun hem de çok daha iyi performanslı klavyeler üretiyorlar. Bazıları gerçekten çok berbatken bazıları gerçekten çok premium hissiyatı veren ürünler oluyor.

İlk başta bütçem 2.000 TL idi. Mekanik bir klavye aramaya başladım ama aradıkça "köklü" diyebileceğimiz (ASUS, Razer, Logitech vs.) Markaların ürünlerinin stokta olmamasından dolayı çok pahalıya satıldıklarını ve birçok kişinin de fiyatlarını hak etmediklerini söylediklerini gördüm. Sonrasında bende Custom klavye markalarına yöneldim.

TKL veya %75, çok ses çıkarmayan bir Switch'e sahip klavye aramaktayım. Bütçem en başta 2.000 TL idi ama artık 3.500 TL'ye kadar çıkmış durumda ve daha fazla çıkarmak istemiyorum. Ses ayarlama tekerleği olursa çok sevinirim. Yazılım geliştiren arada sırada oyun oynayan birisiyim. Manyetik Switch olmasın, yazım hissiyatını öldürüyor diyorlar. Bulmuş olduğum markalar da şunlar:
  • Ajazz AK820 Pro.
  • VGN V87.
  • Akko 5075b Plus dracula Castle V3.
  • Darmoshark K8.
not: Lütfen %60,%68 klavye önermeyin. MCHOSE markasının klavyeleri çok hoşuma gitmediğinden fazla araştırmadım. Fgg madlions mad60 rezilliğini ve Akko 3000 serisinden klavye önermeyin lütfen.

Şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim.

Bütçe çıkarsa VGN V87 Pro hayatımda duyduğum en güzel stok sese sahip klavye olabilir
Çıkmazsa da Akko B5075b Plus dracula Castle çok güzel gider.

https://wraithesports.com/products/...gXmMJ889hoCdDQQAvD_BwE&variant=48576740851905
İyzico'nun ve Parolapara'nın ilk alışverişe özel toplam 900 TL cashbacki mevcut, aynı zamanda 700TL alt limitsiz kuponu da var. Beleş desek yeridir.

İyzico ve Parolapara ile ödeme yöntemlerini duyum ama nasıl kullanacağım hakkında net bir bilgim yok. Eğer bana ters düşmezse bu klavyeyi duydum. Bazı kullanıcılar kronik sorunlarının olduğunu bildirmiş ama yeni üretim versiyonunda hala devam ediyor mudur bilemeyeceğim. Sizin bir fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Kablolu olması sorun değilse bu ürünü öneririm çünkü ISO düzen ve Türkçe tuşlara sahip. Ekstra önerim silent switch alıp değiştirmeniz ama tabi önce klavye gelsin bir deneyin çünkü silver switch belki de düşündüğünüz kadar sesli olmayabilir sizin için.

https://www.sinerji.gen.tr/royal-kludge-r75-blackberry-mousse-rgb-turkce-kablolu-gaming-klavye-p-55096
VGN V87' de power silver swtichler kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Tercih edebileceğim bir swtich türü olabilir. Türkçe olması da bir dikkatimi çekmedi değil. Teşekkürler öneri için.

Son düzenleme: