Bütçe
3.500 TL
Ben gayet memnunum. Hat değerlerim 150 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme destekliyor ama TT beyefendiye göre maksimum 100/20 alabiliyoruz. Neyse, performansından gayet memnunum. 4 adet Ethernet portu da gigabit ve Wi-Fi 5, çoğu DSL ortamı için güzel bir cihaz. Çok hafif ısınıyordu, arkasına hemen USB ile çalışacak şekilde 1 fan lehimledim; tertemiz çalışıyor şu an.
Bakacağım ilanlara uygun bir tanesi düşerse alırım, onu da denerim. Ben standart kurulum P2812+AX3200 kullanıyorum, evde olmadığımda da sorunsuz tak çalıştır mod için HG633 kullanıyorum. HG633, P2812 ile -3 SNR ile aldığım değeri doğrudan veriyor. Denemediyseniz, size de tavsiye ederim; tek eksiği köprü modunun olmaması.

DSL'de pek Keenetic tavsiye etmiyorum, ben MTK donanım kullanmaya devam ettiği sürece. Bizim dolaplar Lantiq, BCOM veya Tricidor ile daha uyumlu çalışıyor; ayrıca bu çözümler daha da uygun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakacağım ilanlara uygun bir tanesi düşerse alırım onu da denerim. Ben standart kurulum P2812+AX3200 kullanıyorum, evde olmadığımda da sorunsuz tak çalıştır mod için HG633 kullanıyorum. HG633, P2812 ile -3SNR ile aldığım değeri doğrudan veriyor. Denemediyseniz size de tavsiye ederim tek eksiği köprü modunun olmaması.

Tavsiye için teşekkür ederim ama şu an ağ topolojimi tam oturttum, aşağıda fotoğraf bıraktım. Sadece siyah çizdiğim yerde ZyXEL var.
(Fotoğraf eski sansür online FTTB'den kalma)

1785150809070.webp

Bakacağım ilanlara uygun bir tanesi düşerse alırım onu da denerim. Ben standart kurulum P2812+AX3200 kullanıyorum, evde olmadığımda da sorunsuz tak çalıştır mod için HG633 kullanıyorum. HG633, P2812 ile -3SNR ile aldığım değeri doğrudan veriyor. Denemediyseniz size de tavsiye ederim tek eksiği köprü modunun olmaması

DSL'de pek Keenetic tavsiye etmiyorum ben MTK donanım kullanmaya devam ettiği sürece. Bizim dolaplar lantiq, bcom veya tricidor ile daha uyumlu çalışıyor ayrıca bu çözümler daha da uygun.

Anladım hocam, ben kullanım deneyimimi paylaşmıştım; çipset tarafını da ayrıca değerlendirmek gerekir.

Ben gayet memnunum. Hat değerlerim 150 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme destekliyor ama TT beyefendiye göre maksimum 100/20 alabiliyoruz. Neyse, performansından gayet memnunum. 4 adet Ethernet portu da gigabit ve Wi-Fi 5, çoğu DSL ortamı için güzel bir cihaz. Çok hafif ısınıyordu, arkasına hemen USB ile çalışacak şekilde 1 fan lehimledim; tertemiz çalışıyor şu an.

2.el ZyXEL VMG3625 T50b al kalan para ile TP-Link BE230 gibi fiber router al keyfine bak.
fiber router'ın bu denklemdeki rolü nedir acaba ?

Daha fazla verim almak için 1 tane ucuz yollu DSL2+ modem alım sisteme ayrı bir fiber router mı koyuyoruz yani?

Evet ben tam olarak öyle kullanıyorum şu an ZyXEL aslında kendi başına çok yeterli bir modem olsa da köprü moduna alıp mini PC içine kurulu OpenWrt'ye yönlendiriyorum.

daha fazla verim almak için 1 tane ucuz yollu dsl2+ modem alım sisteme ayrı bir fiber router mı koyuyoruz yani ?
Aynen modem olarak Broadcom chipsetli bir modem alabilirsin DX3200 modemi chipset olarak en iyi ve en ucuz modem. Yanına da Xiaomi AX3000T alıp cihaza OpenWrt kurup modeme bağlayıp kullanıyorsun. Modem bu sistemde sadece interneti Xiaomi cihaza aktarıyor; ana cihaz Xiaomi oluyor.

Son düzenleme:
Aynı şekilde dx3200de birçok kullanıcıya tek başına yeterli bir modem, ama burada da bahsedildiği gibi bir combo yapmak daha mantıklı. Kısaca fiberde ki ont cihazı mantığında çalışıyor dsl cihaz. Üstteki tavsiyeye ek daha uygun bir tavsiye olarak; imou hx21 de alınabilir.

Valla herkes dediğiniz modem kombolamayı öneriyor da daha önce hiç rastlamadım. Teknik terimlere boğmadan özet olarak yönlendirebilecek var mıdır ?