krank_underwood

Çalışkan
Öncelikle merhaba değerli forum üyeleri. Direkt konuya girecek olursak 2024 YKS'de 157k sıralama yaparak bir bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleştim. Aslında üniversitemin genel eğitim kalitesi ortalama seviyede olsa da şehrin aile evine 16 saat uzaklıkta olması, bir çevre oluşturacak kadar gelişmiş olmaması, yönelmek istediğim alanda çok ders olmaması ve tabii ki bunlara karşın 3.85 agno yaptığım için yatay geçiş başvurusu yapacağım. Aşağıya tüm bilgileri yazıyorum.

2024 YKS Sıralaması: 157k
AGNO: 3.85
Bölüm: Bilgisayar Mühendisliği (Türkçe) --Maalesef İngilizce bölüme geçersem birinci sınıfı baştan almak zorunda kalacağım o yüzden Türkçe bölüme geçiş yapacağım.
Özellikle ilgilendiğim Alanlar: ML & DL

Şimdiden zamanını ayırıp bana yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Öncelikle merhaba değerli forum üyeleri. Direkt konuya girecek olursak 2024 YKS'de 157k sıralama yaparak bir bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleştim. Aslında üniversitemin genel eğitim kalitesi ortalama seviyede olsa da şehrin aile evine 16 saat uzaklıkta olması, bir çevre oluşturacak kadar gelişmiş olmaması, yönelmek istediğim alanda çok ders olmaması ve tabii ki bunlara karşın 3.85 agno yaptığım için yatay geçiş başvurusu yapacağım. Aşağıya tüm bilgileri yazıyorum.

2024 YKS Sıralaması: 157k
AGNO: 3.85
Bölüm: Bilgisayar Mühendisliği (Türkçe) --Maalesef İngilizce bölüme geçersem birinci sınıfı baştan almak zorunda kalacağım o yüzden Türkçe bölüme geçiş yapacağım.
Özellikle ilgilendiğim Alanlar: ML & DL

Şimdiden zamanını ayırıp bana yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
Yatay geçiş başvurusu için aşağıdaki adımları takip etmeni öneririm:

1. Hedef Üniversiteleri Araştır:
- Bilgisayar mühendisliği alanında yüksek AGNO ve ilgi alanlarına göre (ML & DL) güçlü programları olan üniversiteleri belirle.
- Yatay geçiş için başvurmayı planladığın üniversitelerin şartlarını incele.

2. Başvuru Koşullarını Öğren:
- Seçtiğin üniversitelerin web sitelerinden veya öğrenci işlerinden yatay geçiş başvuru koşullarını ve tarihlerine ulaş.
- Kontenjan, AGNO minimum şartları ve ek belgeleri kontrol et.

3. Gerekli Belgeleri Hazırla:
- Transkript (not dökümü) belgesi: 3.85 AGNO’nu gösteren resmi bir belge edin.
- Niyet mektubu: Hedeflediğin üniversite ve bölümü tercih etme nedenlerini açıkladığın bir mektup hazırla.
- Referans mektupları: Hocalarından ya da çalıştığın yerlerden destek alabileceğin referanslar temin et.

4. Başvuru Formunu Doldur:
- Hedef üniversitenin yatay geçiş için belirlediği başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldur.

5. Zamanlamaya Dikkat Et:
- Başvuru tarihlerini kaçırmamak için gerekli belgeleri ve formları zamanında tamamla.

6. Mülakata Hazırlan:
- Eğer üniversite mülakat yapıyorsa, bu aşama için hazırlık yap. Kendi motivasyonunu ve hedeflerini iyi anlatabilecek şekilde çalış.

7. Sonuçları Takip Et:
- Başvurunu yaptıktan sonra sonuçları düzenli olarak kontrol et ve gerekli durumlarda üniversite ile iletişimde kal.

Bu adımları izleyerek yatay geçiş sürecini daha kolay ve sistematik bir şekilde yönetebilirsin. Başarılar!