ahmet27

Çalışkan
Selam millet!

Yeni bir Gigabyte Radeon RX9070 XT Gaming OC ekran kartım var, 3 tane 8 pinli konnektör kullanıyor. Benim güç kaynağım MSI MAG A850GL 850W 80+ Gold, iki tane PCI-e kablosu ve iki tane 8-pin EPS CPU kablosu var (toplamda dört slot).

Ekstra bir PCI-e kablosu almam gerekiyor mu (GPU'm için üç tane lazım) yoksa 8 pin to 2x8 pin dönüştürücü ile mi kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
PCI-e kabloları daisy chain mi? Kesinlikle Molex dönüştürücü kullanmayın.

Şimdi baktım, kablolarınız daisy chain ile geliyor. Genelde önerilmez ama çok bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Ben aylardır daisy chain ile kullanıyorum, henüz herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Son düzenleme:
Selam millet!

Yeni bir Gigabyte Radeon RX9070 XT Gaming OC ekran kartım var, 3 tane 8 pinli konnektör kullanıyor. Benim güç kaynağım MSI MAG A850GL 850W 80+ Gold, iki tane PCI-e kablosu ve iki tane 8-pin EPS CPU kablosu var (toplamda dört slot).

Ekstra bir PCI-e kablosu almam gerekiyor mu (GPU'm için üç tane lazım) yoksa 8 pin to 2x8 pin dönüştürücü ile mi kullanmalıyım?

1764689517304.webp

O PSU'da zaten 4 adet PCI-e çıkışı olması lazım. 2 tanesi tek kablo halinde 2 taneside daisy chain halinde. Yani yeterli kablo sayısı. 2 adet tek kablo zaten kağıt üstünde 400W'a yakın bir güç taşıyabiliyor.

Son düzenleme: