seeraddar

Yetkin
Az önce gördüğüm bir konudan dolayı aklıma takıldı. Yarından itibaren doktorun dediği ilaçları alacağım. "ilaçları düzenli kullan 3 ay sonra gel" dedi. Bir tane hap bir tane de bu astım hastalarının kullandığına benzer içe çekilen bir şey. Kalıcı zarar falan verir mi?

Az önce gördüğüm bir konudan dolayı aklıma takıldı. Yarından itibaren doktorun dediği ilaçları alacağım. "ilaçları düzenli kullan 3 ay sonra gel" dedi. Bir tane hap bir tane de bu astım hastalarının kullandığına benzer içe çekilen bir şey. Kalıcı zarar falan verir mi?
Çok kullandım, vermez.

Şeker hastası ya da tansiyon hastası oluyor insanlar, ömür boyu her gün aynı ilacı alıyorlar. Bir şey olmaz. Ayrıca o hapı size veren doktorun da iyi kötü bildiği bir şey vardır.

Belirtilen dozların üstüne çıkmadığın sürece sıkıntı yok, mümkünse ilaç kullanımını doktorun verdiğinden bi tık daha gevşek tut. Yani günde bir tane diyorsa 2 günde bir yapmaya bak zira bir yerden sonra bağımlılığa dönüyor.
Bu ne demek gözünüzü seveyim yapmayın ya. Sağlık konusunda bu kadar yanlış yönlendirmeyin. Adam ilacı yazmamış bir şey yazmamış ne olduğu belli değil bağımlılık yapar diye aldığınız sayıyı azaltın diyorsunuz. Hangi ilaç etken maddesi ne kadar kalır hangi yollarla metabolize olur haberiniz yok. Ne zaman toksik doza ulaşır bilmiyorsunuz böyle bir şey yazıp tamamen yanlış yönlendiriyorsunuz.

8 senedir ilaç kullanıyorum. Genel ceraha gittim. Böbrek, karaciğer gibi yerlerden film istedi(ya da hangi cihaz ise. Cihazın adı aklıma gelmedi.). Hiçbir şey çıkmadı.

Sivilce için 1 yıla yakın her gün ağır bir ilaç içmiştim. Karaciğeri mahvettigi söylenen bir ilaç. Doktor her ay kan testi yaptırıyordu. 1 kere bile değerlerim normalin dışına çıkmadı. Yani doktorun belirlediği dozda aldıktan sonra bir şey olmaz. Zaten sıkıntı yaratma ihtimali olan bir şey olsa söylerdi doktor.