Lara Croft

Uzman
Trafomdan 36, 24 ve 12 volt almak istiyorum ama bunu yüksek güçlü 3 tane 220V kontaktör ve 3 tane jog buton ile yapmak istiyorum. Elektriksel kilitlemeye gerek yok, butonsal kilitleme olsa daha iyi olur ama 3 butonlu butonsal kilitlemeyi hala nasıl yapabilirim diye düşünüyorum ama bulamıyorum. Bir butona bastığımda diğer 2 kontaktör devre dışı kalsın, sadece bir kontaktör çeksin istiyorum. Böyle bir devre yapımında yardımcı olabilir misiniz? Mesela 1. kontaktör devreye girdiğinde 12 volt alacağım, 2.'sinde 24, 3.'sünde ise 36 volt alacağım. Güç devresini nasıl yapacağımı biliyorum ama kumanda devresini gerçekten çözemedim. Bu devre biraz gereksiz biliyorum ama trafoda 2 tane uç çıksın istiyorum, yani bu devre ile uç değiştirmeden voltaj değiştirmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elle kontrol etmek istiyorsan 4 kademeli anahtar alip 3 roleyi kontrol edebilirsin. Dijital kontrol istiyorsan Arduino ve role karti kullanabilirsin. Arduino olmadan kendin devre tasarlamak istiyorsan digital selector ve multiplexer konularini arastirmalisin.

Elle kontrol etmek istiyorsan 4 kademeli anahtar alip 3 roleyi kontrol edebilirsin. Dijital kontrol istiyorsan Arduino ve role karti kullanabilirsin. Arduino olmadan kendin devre tasarlamak istiyorsan digital selector ve multiplexer konularini arastirmalisin.
4 kademeli anahtar diye bir şey bulamadım. Aratınca pako şalter çıkıyor.