- Makaleler
- 1
ASUS ROG serileri 5000 serisinde özellikle faz değişkenli termal pad kullandı, macun yerine. Premium ürün hissiyatı verdi adamlar sonunda. Ama 4090 serisinde mevcut mu bilmiyorum, eğer olsaydı hotspot 100 olmazdı mantıken, demek ki kullanılmamış. Fabrikasyon macunun da max. ömrü 1-2 yıl taş çatlasa. Değişmen lazım birkaç yılda bir yani. Bunlar yüksek güç tüketen kartlar, haliyle fazla ısınıyor, macunun ömrü de onunla orantılı.Ben ekran kartıyla ilgili problemin kasa ile alakalı olabileceğini düşünüyorum. Akvaryum kasaydı eski kasam. Nolur nolmaz diye gittim onu da değiştirdim air flow açısından etkili bir kasayla. Eğer aynı sorunları yaşamaya devam edersem dediğiniz gibi yapayım. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
Honeywell PTM7950 - Şu anda hem CPU hem GPU için bu öneriliyor, macun derdi ile uğraşmak istemeyenler için. Ama sahtesi mevcut TR'de, aldığınız yerlere dikkat etmeniz lazım.
Kartı açıp macun değişmek de aşırı zor değil, sadece termal pad kısmına çok ellemeyin bilginiz yoksa, her türlü sıkıntı çıkar bu konuda. VRAM sıcaklıkları vesaire Furmark'tan bakın, o kart için normal aralıktaysa, padler hala işlevsel ise ellemeyin. Macun değişmenizde sakınca olmaz kartı açıp.