Bahsettiğim olayların hiçbiri parça zararı yapmaz, sadece sistem açılmaz, arkada clear cmos button mevcut, onunla PC kapalıyken sıfırlıyorsun, 10 sn içinde eski haline dönüyor
Dediğim seriyi izlersen öğrenirsin çoğu bilgiyi, parça zararı yok anlattığım mevzularda. Sadece öğrenmen lazım, sistem üst düzey, direkt EXPO açmanı o yüzden önermem.
@Bullet tooth Bak ben bu dandik sistemle bile, 6200 c26, 6400 c28 açıyorum. Senin de en iyi yapacağın bu olur. Senin sistem bende olsa 6 ay yerine 1 hafta uğraşırdım, saçlarım beyazlamazdı, erken yaşlanmazdım, tek farkı bu olurdu yani. O yüzden öğrenmekten çekinme, parça fiziksel olarak zarar vermen mümkün değil. Voltaj vermeyeceksin benim gibi.
Eki Görüntüle 168562
Eki Görüntüle 168564
RAM voltajı için konuşursak, 1.65 MEM VDD'ye kadar günlük safe kullanıyor çoğu kişi şu anda Hynix çipleri. Yüksek voltaja dirençli bu çipler, sadece RAM'lere 12 cm 1500 RPM civarı fan üfleteceksin, soğutacaksın bu kadar, hata yemeyeceksin sıcaklık kaynaklı.
@Bullet tooth
Benim şu anki RAM'ler Single Rank Hynix M-Die, eğer A-Die SR kit olsaydı 1.6 yerine 1.5-1.55 verirdim mesela. Daha az ısınırdı, yüksek voltaja gerek kalmazdı vesaire. Soğutması daha kolay olurdu yani. Ek olarak A-Die, M-Die'den daha iyi alt zamanlar olarak.
16'lık M-Die max 7000-7200 MT/s limitlenirken, 16'lık A-Die ve 24'lük M-Die 9000+ şu anda. O yüzden aradaki fark devasa.