3 pin PWM çoğaltıcıya 4 pin fan takılır mı?

Yer
Halkla İlişkiler, Bilgisayar Teknisyeni
Merhaba arkadaşalar. Ben kasadaki fanları değiştirmek istiyorum ancak teknik bilgim bir yerde tıkanıyor. Sorum şu ki alacağım 3 fanı (2 ön 1 arka) olacak şekilde takacağım ancak bunları fan çoğaltıcı ile tek bir çoğaltıcıya bağlamak istiyorum. Alacağım çoğaltıcının kasa bağlantı kısmı 4 pin, diğer dört ucunun birisi 4, diğer 3'ü ise 3 pin olacak şekilde. Ancak benim alacağım fanlar da 4 pin güç istiyor. Takmam durumunda herhangi bir sorun yaşar mıyım ve PWM kontrolü sağlayabilir miyim? Aynı zamanda ben kasanın üstüne de çıkardıklarımı takmak istiyorum ve bu soketleri de CPU fan 2 yapıp fan ısındığı zaman devreye girsin 50 derece altında çalışmasın istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 pin fani 3 pin girise takarsaniz PWM kontrolu kadar detayli kontrol saglayamazsiniz ancak DC modunda kontrol saglayabilen bir anakartiniz varsa eski usul DC moduyla hizini kisip, arttirabilirsiniz. 3 pin fanlarda dereceyi baska bir fana baglama var miydi hatirlamiyorum, PWM'de olabiliyor biliyorum. Marka sistemlerde 3 pin fanlari baska fanlara bagladiklarina rastladim ancak standart mobolarda olur mu, bilemem acikcasi.

Evet takılır, sadece fan hızı kontrolü otomatik olarak yapamazsınız. DC modu anakartınızda varsa oradan ayarlayabiliyorsunuz.

Mesela benim H61C anakartta 4 pin girişi var ama PWM ve DC desteği yok. Sürekli dönüyor mesela, tam devirde mi dönüyor onu bilmiyorum sadece.

Fan modelinizi ve Max RPM değerini biliyorsanız "CPUID HWMonitor" programını kurarak fanlarınızın RPM değerine erişebilirsiniz ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…