Çözüldü 3 pinli fan 4 pinli slot ile nasıl kullanılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan orkn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 106
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

orkn

Çalışkan
Kasanın fanlarını ana karta takıyordum. ARPG 3 pinli olanı taktım ancak sadece 3 pin içeren başka bir kablo daha var(fotoğrafını koydum). Tahminimce SYS_FAN kısmına takılacak ancak anakarttaki tüm SYS portları 4 pinli. Fanlardan gelen kabloyu 4 pinli slota takınca 3 pinli dişi kabloda çentik gibi birşey var bundan dolayı 4. boşta kalcak olan PWM pini esneme yapıyor. Doğru gibi gelmedi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

aaa.webp

bb.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dahiyane bir tasarım. Kasayı söyleyin de uzak duralım.

3 pin uzatma alabilirsiniz. Gerçi uzatmalarda erkek kısım gömülü oluyor, kesmeniz gerekir herhalde. Kesince ne kadar sağlam tutar bilmiyorum.
Kesebilirsiniz. Rahat sökmek dışında bir işe yaramıyordur herhalde.
Pin yamulsun bir şey olmaz diyebilirsiniz.

Soket biraz kalın değil mi? Pinleri çekebilir misiniz?

Kullanma kılavuzunu çok güzel okumuşsunuz. Etrafta bir ucu 3 pin JST-SM zımbırtısının erkek kısmı olan, diğer ucu da muhtemelen erkek ARGB zımbırtısı falan olan bir kablo vardır. Ya da o işlevi görecek bir şeyler.

Eki Görüntüle 156058

Attığınız fotoğraftaki 2 uç da mevcut ancak fanlar birbirine bağlı olduğu için tek boşta kalan fotoğrafta sağda bulunan uç

ARPG bağlı şuan kasaya ek olarak SYS_FAN portuna bağlamam gerekiyor mu yoksa ARPG bağlı olsa yetiyor mu?
(ilk defa bilgisayar topluyorum yanlışım varsa kusura bakmayın)

Kablonun birleştirilmiş hali fotoğraftaki şekilde ön 3 fan ve arka 1 fan hepsi burda toplanıyor. 1 MOLEX ucu var 1 tane de o çentikli 3 pin ucu var

Güncelleme: Termal macun almam gerekiyordu alırken de sordum konuyu. Çentikli 3 pin boşta kalacakmış yeni fan gelirse oraya eklenicekmiş. Molex ucu direkt PSU ya bağlanıcakmış. Dolayısıyla fanlar sabit hızda çalışacak.

3 pin uzatma alabilirsiniz. Gerçi uzatmalarda erkek kısım gömülü oluyor, kesmeniz gerekir herhalde. Kesince ne kadar sağlam tutar bilmiyorum.

Kullanma kılavuzunu çok güzel okumuşsunuz. Etrafta bir ucu 3 pin JST-SM zımbırtısının erkek kısmı olan, diğer ucu da muhtemelen erkek ARGB zımbırtısı falan olan bir kablo vardır. Ya da o işlevi görecek bir şeyler.

1750378519926.webp

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 156058

Attığınız fotoğraftaki 2 uç da mevcut ancak fanlar birbirine bağlı olduğu için tek boşta kalan fotoğrafta sağda bulunan uç

ARPG bağlı şuan kasaya ek olarak SYS_FAN portuna bağlamam gerekiyor mu yoksa ARPG bağlı olsa yetiyor mu?
(ilk defa bilgisayar topluyorum yanlışım varsa kusura bakmayın)

Kablonun birleştirilmiş hali fotoğraftaki şekilde ön 3 fan ve arka 1 fan hepsi burda toplanıyor. 1 MOLEX ucu var 1 tane de o çentikli 3 pin ucu var

Güncelleme: Termal macun almam gerekiyordu alırken de sordum konuyu. Çentikli 3 pin boşta kalacakmış yeni fan gelirse oraya eklenicekmiş. Molex ucu direkt PSU ya bağlanıcakmış. Dolayısıyla fanlar sabit hızda çalışacak.

Dosya Ekleri

• asd.webp
    asd.webp
    330,5 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt