NeonDragon

Uzman
Arkadaşlar laptop modelim ASUS ROG STRIX 15 G513RM-HQ163W. Laptop fanlarında sorun var aşırı ses çıkartıyor veya dönmüyor (hava gelmiyor) ya da bazen düşük devirde dönüyor. Bilgisayar fazla ısınıyor ve FPS düşüşleri yaşıyorum. Bugün bilgisayarcıya götürdüm oda baktı fanlar değişmesi lazım bozuk dedi. Fanların birisi mi bozuk ikisi mi emin değilim ama termal macunda değişeceği için yüksek fiyat çıkardı bana daha doğrusu parçalarla aynı fiyatta bana yüksek geldi işçilik vs. falan. Ayrıca eski bilgisayarımda fanı değiştirirken düşük devirli gelmişti. Bir de sıvı metalde kalitesiz bir ürün kullanacağına eminim. O yüzden güvenemedim. Ben kendim sıvı metal macunu yenileyip fanları değiştirebilir miyim? Bir de uygun fan modeli nasıl bulabilirim aynı devirde dönen ve yazılım üzerinden kontrol edebileceğim? İnternetten aldığım ürün aynı gelir mi emin değilim. Yardımcı olabilecek var mı?

Hocam fanı bilgisayarınız modelini yazıp internette bulabilirsiniz, en sağlıklısı aynı fanı almak. Termal macunuda kolayca yenileyebilirsiniz fakat sıvı metal uygulayacaksanız tecrübeniz yoksa sizin yapmamanızı öneririm. Fanı ve termal macunu değiştirmek konusunda sorunuz olursa cevaplayabilirim.

Hocam fanı bilgisayarınız modelini yazıp internette bulabilirsiniz, en sağlıklısı aynı fanı almak. Termal macunuda kolayca yenileyebilirsiniz fakat sıvı metal uygulayacaksanız tecrübeniz yoksa sizin yapmamanızı öneririm. Fanı ve termal macunu değiştirmek konusunda sorunuz olursa cevaplayabilirim.
İşte güvenemedim kodlar uyuyor ama gelince fan uyar mı bilemedim. Fan yerine oturur mu, tam devirde döner mi o konuda emin değilim. Daha önce normal macun da değişmedim. O konuda da tecrübem olmadı hiç.

İşte güvenemedim kodlar uyuyor ama gelince fan uyar mı bilemedim. Fan yerine oturur mu, tam devirde döner mi o konuda emin değilim. Daha önce normal macunda değişmedim o konuda da tecrübem olmadı hiç.

Aynısıysa uyar hocam sıkıntı olmaz.
Normal macunun nasıl sürüleceğine dair birkaç video izlerseniz sürebilirsiniz, zor bir işlem değil.

Aynısıysa uyar hocam sıkıntı olmaz.
Normal macunun nasıl sürüleceğine dair birkaç video izlerseniz sürebilirsiniz, zor bir işlem değil.
Aynısını bulamadım. Tam modeli versem önerme şansınız var mı? Gelen fanlar olmadı geri gönderdik iade aldık. Bulamadım uygun fan.